vorige |volgende pagina 7

Opening seizoen 2019 - 2020 1-8-2019 9:41:28
Zaterdag 17 augustus vindt de grote opening van het seizoen plaats in het Kralingse bos. Zeer waarschijnlijk dicht in de buurt van de regenboog bordjes maar verdere info volgt nog via Rene die hier zeer bekend is.

Graag even via "afmelden" aangeven of je erbij bent bij de "Grand opening".


Zondag 16-6-2019 thuis 12:00 tegen Kethel Spaland 3-6-2019 8:52:58
Verzamelen 11:15
Kleedkamer 11:25
Start wedstrijd 12:00

Op de eerste tropische dag van het jaar mochten we aantreden tegen AB 11 op ons prachtige hoofdveld op Vocanello. De studenten zijn verwikkeld in een hevige kampioensstrijd met oa Besiktas, AB 14 en Victoria 04. De jeugd van Nieuwerkerk lijkt te zijn afgehaakt.

We stonden vandaag met 14 man inclusief aankoop Thijs en broer Sander. De eerste helft speelden we zeer goed. Eigenlijk stapte Sander 1 keer verkeerd in waardoor een AB-er vrij op Daan kon aflopen. De rechter hoek werd (expres?) door Daan vrij gehouden om de speler te dwingen hier te scoren echter bleef de weeergoloze redding uit waardoor het helaas 0 - 1 werd. Hierna brak de beste periode van VOC aan. Voor de waterbreek was er vaak balverlies van oa W bij het inspelen (probeerde hij net als in de rondo een AB-er te poorten?) maar ook lukt het niet goed om "diep genoeg" aan te vallen. De wissel "Ralnaldo voor Erneusto" was echter een schot in de roos. Het lukt nu vaak achterin het spel over te zetten, het middenveld was volledig van ons en voorin was er nu een goede bezetting.

De gelijkmaker werd gemaakt door de transfervrije Thijs die de voorzet van Pier prima met zijn scheenbeen tegendraads inschoot. Vervolgens kwamen er nog een aantal corners en vooral de poeier van Pier op de lat had er zomaar in kunnen gaan. Ook de kopbal van Phillipe had er ingekund al was het lastig met de "boog" voorzet. Het leek nu zowaar de dag van VOC 7 te worden.

AB liet echter even 3 spelers van een ander team aanrukken en deze gasten kwamen er met de rust in. Door deze kwaliteit injectie lukte het niet de bal nog achterin rond te spelen en werd ook het middenveld van AB een stuk sterker. Scheidsrechter Peter gaf vervolgens een strenge pingel (hands) en vergat er eentje aan ons te geven (overtreding op rally). Op zich kan ik prima leven met de beslissing van de scheids echter wat pijn doet is dat we daar uit genaaid werden met de buitenspel goals...

De penalty werd gemaakt en daarna volgden in extremis ook nog de 1-3 (verkeerde uittrap waardoor een AB-er hard kon inschieten en een laatste lange bal die werd afgemaakt. Tussendoor nog wel een goede redding Daan waar hij de linker openliet voor een AB-er om de bal er zo uit te duiken... Wij konden helaas weinig meer uitrichten en zodoende werd er na de wedstrijd een goed muziekje opgezet en een zalige borrel gedronken.

Voor volgend jaar spelen we 1 klasse lager door het smaenvoegen van de 5e en 6e klasse. Thuis kan je dus gewoon zeggen dat je nog steeds vlamt op het zelfde niveau. Op deze manier moet het dan mogelijk zijn als we iets meer tijd krijgen de bal goed rond te spelen achterin en zo tot veel grote kansen en vooral goals te komen.

To as donderdag 19:00 trainen.

Ps. We zoeken voor volgend jaar nog 1 middenvelder. Verder zijn we reddelijk compleet.
PsPs. ZAH is losgebarsten, as vrijdag is weer een groot deel van team aanwezig om hier de boel een beetje op te leuken.


Zondag 26 mei om 16:45 bij Anti Barbari 20-5-2019 8:36:43
Verzamelen 15:30
Aanwezig bij AB: 16:00
Kleedmaker 16:15

Op deze prachtige zondag stonden we gewoon weer met 13 man om een potje te spelen tegen de iets jongere boys van CKC. Vooral complimentren aan Jan en rally die er gewoon bij waren ondanks een Bachelor en Toffler feestje. Voor de wedstrijd een lekker muziekje in de kleedmaker en iedereen was weer netkjes op tijd en leek er zin in te hebben.

Wat speelden we echter een DRAAK van een wedstrijd. Logisch natuurlijk dat er dan ook onderling wat onvrede komt. De tegenstander speelde ons echt niet kleurenblind ofzo maar de eerste goal was weer eens eentje die nooit voorkomt. Een schot van 45 meter prachtig over Daan uit het niets. De 2e viel een beetje ongelukkig bij onze 16 en werd er wonderlijk in "gepunterd". Wij stonden vooral onder druk en kwamen er lastig uit. We speelden elkaar zeer slecht in en stonden ook vaak "op onze hakkken". Verder werd er slecht gechoached en haden we (te) veel tijd nog om ballen te controleren. Daarnaast liepen we teveel achteruit en was er dus geen (te weinig) druk op de bal. Resultaat is dan dat je overal te laat komt en het lijkt dan alsaf je tegen een grote overmacht aan tegenstanders staat in het midden.

Lichtpuntje was wel de mooie goal van Pier. De opzet; Inspelen op de spits, die doorspeelt aan Pier. vervolgens de goede voorzet op Phillipe en daarna weer pier was uit het boekje. Feitelijk speel je dan "onder de druk vandaan" en ligt de bal ook zomaar gelijk erin. Helaas was dit een zeer spaarzaam mome al kregen we vooral in de 2e helft nog wat mooie kansen; oa Ernesto, Rally, Robiel. Uiteindeljk terecht verloren en hopen op een beter ersultaat tegen AB.

Inmiddels hebben we voor 2019 - 2020 de eerste speler binnen; Ewout Heinekem (28 jaar van Quick) komt bij ons voetballen en hopelijk komt ook Thijs Brinkman (traint al mee). Waarschijnlijk volgen er nog 1 a 2 spelers uit Voc 8 zodat we weer op oorlogs sterkte zijn volgend jaar.

Tot donderdag!


Zondag 19 mei, 12 uur thuis tegen CKC 13-5-2019 8:39:05
Verzamelen 11:15
Start wedstrijd 12:00

Met 12 fitte gemotiveerde gasten naar laagvlieger Aeolus voor leuke pot voetbal. Gastspeler Benthin was gelukkig al vastgelegd want er waren verder wel een hoop afzeggingen met moederdag/verhuizingen.

De eerste minuut verstapte Rene zich en daarom moest good old Happel direct aan de bak op rechts back. Happel mist "een beetje" snelheid maar positioneel is het meestal wel in orde. Kwa voetbal was het de eerste helft eigenlijk gelijkwaardig. Wij hielden het klein en hadden een paar goede "inspeel / kaats" aanvallen. helaas was de laatste paas net niet goed, waardoor er eigenlijk geen kansen voor ons te noteren vielen. Aeolus is gemiddeld 15 jaar jonger en als we spelers goed vrij leken te spelen konden zij dat met hun snelheid het gaatje net dichtlopen. Aan de andere kant bij ons was er vrij weinig aan de hand. Helaas scoorden zij wel een vrije trap van 20 meter, waar keeper Daan niet vrij uit ging. De 2e goal viel ook nog in de eerste helft. Hun links buiten was sneller dan Peter en sneed tussen Kees / Happel in en maakte het goed af.

De 2e helft starten we geljk goed en Jos schoot gelijk rakelings naast. Het middenveld was nu geheel in handen van ons. Vooral Phillipe heerste, maar ook gastspeler Benthin, Jan en Pier speelden zeer goed. Wij werden de bovenliggende partij en achterin wonnen we de duels en speelden dan het midden in. We kwamen nu continue eigenlijk voor hun goal wat resulteeerden in voorzeten (wel soms matig Jan!), schotjes etc. Uiteindelijk een prachtige corner van Jos die werd binnen geknikt door Phillipe. De 2 - 2 viel ook nog. Weer Phillipe die op pure kracht 2 duels won en de bal langs de keeper schoof. Het Tottenham scenario leek in zicht. Ondertussen greeg de tegenstander wel 2 goede kansen maar Daan keepte fenomenaal op de inzetten van Aeolus. Ondertussen leek de scheid steeds meer in het voordeel van Aeolus te gaan fluiten met als dieptepunt een vrije trap die Aeolus neemt en in de voeten van Benthin schuift die geljk scoort. De scheids fluit voor "overnemen omdat de vrije trap niet op de goede plaats zou zijn genomen". De 3 - 2 is buitenspel maar scheids besluit deze goed te keuren. Daarnaast nog discutabele vrije trappen tegen die eigenlijk voor ons lekn terwijl wij geen vrije trap meer mee krijgen. Midden in onze laatste aanval wordt afgefloten. Zelfs Aeolus schaamt zich een beetje. De maker van de 3 - 2 geeft zelfs aan dat hij dan maar niks had moeten doen..?? Gevoelsmatig dus een punt al zegt het wwedstrijd formulier 3 - 2.

Na de wedstrijd nemen we afscheid van Happel die we zeer gaan missen als een van de founding fathers van het team. Natuurlijk blijft hij wel heel zijn leven aan ons verbonden.

Tot donderdag


Zondag 12 mei, 14:00 uit tegen Aeolus 14-4-2019 21:26:17
Verzamelen 12:30
Kleedkamer Aeolus 13:15
Start wedstrijd 14:00

Daar zet potentie in!
Vandaag het duel tegen onze dove vrienden van LMO. Helaas slechts 6 op de training en 11 man op tijd voor de wedstrijd. De tegenstander traint 2x per week en was al om 8:15 aanwezig. Ralf vond het gelukkig geen probleem om te keepen ipv Daan die helaas te laat was. Verder starten achterin centraal Damir/Frank met backs Rene/Xander {Kees wissel ook te laat). Verder helaas nog geen Pier (kwam wel kijken, hulde) maar wel Phillipe/Erneusto met Jan/Robiel (wissel W) op de half en voorin Bas/Jos.

De eerste helft gaven we eigenlijk zoals al weken bijna niks weg. We speelden achterin vaak de bal even rond waar we normaal gesproken alleen maar achter de bal aan rennen maar helaas deden we vaak niet de juiste dingen in aanvallend opzicht. Vooral Jos kreeg 2 grote kansen (paas Bas) maar kwam niet uit met zijn stappen. Ook Phillipe kreeg een grote kopkans uit een corner. Verder een aantal maal niet goed aangespeeld of de verkeerde keuze. Bijvoorbeeld hard langs de lijn terwijl er centraal mensen vrij staan of gewoon teveel tijd nodig. De tegenstander kreeg diep in de eerste helft 1 kans, echter keeper Ralf pakte de inzet fenomenaal. De bal leek onder de lat richting kruising niet te houden maar, maar Ralf redde schitterend. Meteen hierna kwamen we op voorsprong. Phillipe kwam goed voor zijn man maar kwam niet recht voor de goal uit. Zijn voorzet was echter op maat voor de vrijstaande bas die "a la"Bep Bakhuis de bal inknikte. 1-0 rust (verdiend). De 2 helft waren eigenlijk heer en meester. De 2e goal van Bas (weer assist van Phillipe) was schitterend (kopbal kruising) en daarna deed Jos wat hij al jaren doet, scoren! De eerste na een assist van Bas en de 2e uit een penalty. De goede paas van Erneusto werd met de arm gestopt. Uiteindelijk scoorde frank zijn eerste goal uit een corner (verlengd door Phillipe dus weer een assist). Het feest na afloop was fantastisch. Iedereen deed netjes mee met het Tikkie en Jantje zette de kleedmaker volledig op zijn kop. De toeschouwers (oa Rogier, Thijs, Eva en Pedro) moeten hebben genoten van deze mooie overwinning. Dit smaakt naar meer en eigenlijk ga ik uit van een mooi einde van het seizoen. De duel kracht van het team en de wil om voor elkaar te knokken is gewoon aanwezig. Ook staan we nu gewoon goed met de zone dekking en weet iedereen wat we moeten doen. tot donderdag en fijne Paasvakantie!!

Speciale vermelding voor scheidsrechter Sander die een top wedstrijd floot en Phillipe die wederom uitblinker was op mid/mid. De tegenstander Aeolus is laatste weken op dreef maar hebben we thuis wel alle hoeken van het veld laten zien. ik heb er u al zin in.

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13  Page 14  Page 15  Page 16  Page 17 


79 Entries found. Page 7 of 17, entries 49 to 45.