vorige |volgende pagina 7

As zondag 1-12-2018, 10:15 Antibarbari 11 uit 26-11-2018 9:18:03
Verzamelen Voc 9:00
Vertrek 9:05
Kleedmaker 9:35

Gisteren de zeer belangrijke wedstrijd tegen Aeolus gewonnen met 6 – 4. Om 11:15 gaf Bas aan dat we echt positiever naar elkaar toe moeten zijn. Immers is de kritiek naar elkaar vaak keihard en gaan er zelfs mensen tussentijds bij een training al weg als er wat tegengoals gemaakt worden. De wil om elkaars fouten te herstellen en juist met zijn allen een goed resultaat neer te zetten verdwijnt dan en op deze manier verder gaan betekend eigenlijk dat je geen wedstrijd meer kan winnen en dat de sfeer dramatisch wordt.

Jammer dat er juist om 11:15 een aantal mensen nog niet waren die dit verhaal best aangaat. Rob helaas weer te laat en Frank die had aangegeven iets later te komen. In de kleedkamer bleek dat de ballen nog bij Rob thuis lagen maar gelukkig konden we 3 ballen van Voc krijgen. Verder was Jan zijn scheenbeschermers, shirt en sokken vergeten. Ook aanvoerder Jos was zijn scheenbeschermers vergeten. Al met al dus geen vlekkeloze start van de voorbereiding. De warming up begint uiterlijk 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd olv Bas. Zorg dat je omgekleed en klaar bent om deze mee te maken. Oa Damir, Jos, Daan, Ralf, Rob, Frank en Jan kwamen door uiteenlopende redenen later aanlopen en dan heeft zo een warming up weinig zin meer. Gelukkig wel scherp 4 tegen 1 gedaan dus al met al leken we toch klaar om de wedstrijd goed te beginnen.

De wedstrijd:
We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. De pitsen Ralf en Bas bleven bij de 2 centrale mensen, waardoor hun back in balbezit kwam. Vooral bij Tobi zijn kant werd dan goed druk gezet met hulp van Ernesto en Jan waardoor we hier vaak snel balbezit kregen. Dit leverde kans op kans op. Jammer dat Bas een aantal grote kansen miste, maar ook Tobi had er best eentje mogen maken. De tegenstander kreeg de bal achterin niet rond en dan is het “makkelijk” te verdedigen. Als de lange paas immers komt kan je daar eenvoudig op anticiperen als verdediger. Toch werd het 0- 1 volledig onterecht. Een fout op het midden maakte dat zij hun beste man aan konden spelen die iets sneller was dan Damir. De 0 – 2 volgde vrij snel. Back Rene had het lastig tegen hun sterke links buiten. Hij probeerde “ervoor” te komen maar dat resulteerde in het wegdraaien van deze speler die vrij kon voorzetten.. 0 – 2. Gelukkig hielden we vertrouwen en “knepen” hun backs waardoor er ruimte kwam voor Pier en Tobi. Pier maakte op deze manier de 1 – 2 (aangever Bas). We waren op dit moment nog steeds veel sterker maar toch kwam de tegenstander op 1 – 3. Deze goal was een aan een schakeling van fouten/blunders. Verkeerd terug naar Daan, moeilijke kaats van Jan, verkeerde aanname Damir en weer een goal. Zeer frustrerend natuurlijk maar hier was precies het moment dat we de pot “wonnen”. We bleven positief en gingen er nog steeds 100% voor. De tegenstander duwde Pier opzichtig en nog voor rust werd het 2-3 (penalty koning Jos).

In de rust kwamen Rob en Frank voor (voorin werd er doorgewisseld door Bas/Jos en Ralf) voor Ernesto en Philippe. Bij de aftrap volgde direct een verkeerde kaats van Jan. Uiteindelijk resulteerde dat in een schot vanaf rand 16 die er weer inging: 2 – 4. Een foutje kan gebeuren maar het is wel jammer dat we niet in staat zijn om elkaars foutjes te herstellen. Ook nu geld dat we met zijn allen er wel in bleven geloven. Pier was weer belangrijk centraal door de bal met gevoel in de verre hoek te plaatsen. 3 – 4. Rob moest held veld helaas verlaten en Ernesto en Philippe kwamen terug voor Jan en Rob.

De momenten van Jos:
De gelijkmaker van Jos was echt heel knap. 3 tegenstanders probeerden alles maar Josje bleef overeind en maakte de gelijkmaker. Op dit moment gaven we eigenlijk niks meer weg en bleven we aanvallen. De voorsprong kwam door een legendarische stift / boogbal van Jos. 5 – 4 voor ons. De tegenstander werd helemaal gek en scholden elkaar volledig de grond in. Na een briljant balletje van Tobi maakte Ralf aan de onzekerheid een einde 6 – 4. Een geweldige teamprestatie die meer dan verdiend was… KLASSE!!
As zondag vroeg tegen de studenten van AB. Hier kan van alles gebeuren als we gewoon fit en scherp aan de wedstrijd beginnen. Nu hopen dat Rob de ballen mee heeft en verder iedereen op tijd is met alle voetbal spullen in hun tas ;-))
Tot donderdag op de training!

Note van de redactie; het wisselbeleid.
Niet getraind, te laat => MAX 1 helft reserve
Verder speelt iedereen Minimaal 60 minuten omdat we doorwisselen. Afspraak is immers dat we komen met minimaal 13 man dus iedereen gaat er af en toe even uit.

Afscheid Tobi;
We gaan je missen Tobi. Een erg fijne gozer en een top voetballer. Het ga je goed bij je moeder en zoals afgesproken doe je nog een paar potten mee dit jaar om het netjes af te sluiten. Tot ziens!


Deel II 12-11-2018 8:54:51
Bij doelpunt 1, 2 en 3 kreeg vooral Ernesto op zijn "klote". Bas vond dat hij tegen de afspraak zich breed aanbod. Na een slechte bal is er dan niet meer te corrigeren. Er was afgesproken om centraal te blijven. Ernesto had een beetje het gevoel het nieuwe lulletje van de groep te zijn door iedere goal maar gewoon hem de schuld te geven. In de 2e helft begon Voc werkelijk beter te voetballen. Natuurlijk ging de tegenstander niet meer volgas, echter het systeem begon te werken. Het resulteerde niet in veel kansen maar er werd in ieder geval getoond dat we ook als er fel gejaagd wordt best kunnen voetballen. En vaak was nu de kats van de spitsen naar het middenveld mogelijk die dan vervolgens weer een vervolg naar voren konden geven. Vooral Phillipe koos zels vaak om de bal over bas naar Jos te leggen (de zogenaamde 2e man kiezen) en dat ging prima. Er was gewoon minder balverlies en ook duels werden met overgave aangegaan.

Uiteindelijk wel 2 goede goals van Nieuwerkerk en wij maakten de ere treffer (prima lopje), eindstand 5-1.

De verdediging olv Damer stond ondanks de 5 goals best prima. 2e helft stond ook het middenveld goed. Jammer dat in dit systeem Tobi minder ruimte krijgt waardoor hij minder gevaarlijk wordt. De spitsen werkte hard mee en vooral Rob verdient een vermelding voor zijn tomeloze inzet. Na de wedstrijd een lekker patatje met en daarna nog even naar Voc.

Uiteindelijk ee prima zondag met een goede scheids tegen een betere tegenstander. Over 2 weken de degradatie kraker tegen Aeolus. Be there!

tot donderdag.


Zondag 25 november 12 uur thuis tegen Aeolus 1 12-11-2018 8:42:35
11:15 Verzamelen
11:25 Kleedkamer
12:00 Spelen

Gisteren tegen medekoploper Nieuwerkerk 5 - 1 verloren. De voetbalapp moet nohg evcen juist worden bijgewrekt maar helaas kwamen we tegen deze goede / jonge / fitte ploeg wat tekort om een goed resultaat te halen. Helaas was Kees geblesseerd en ook Pier moet afzeggen (ziek). Ralf had het ook lastig (ziek) maar was er gelukkig wel. Sander kon gelukkig keepen dus uiteindelijk wel gewoon 12 fitte spelers aan de start. Dit keer geen 4-4-2 maar gekozen voor 4-3-3. De reden is dat we op de links half dan wat te weinig diepgang hebben zonder Pier en dat het gevaar dan alleen van Tobi moet komen.

Voor de wedstrijd afgesproken dat we met een "blok" van 3 middenvelders bijelkaar spelen. Op deze manier kan de back de buitenspeler over de grond eenvoudig aanspelen. Mocht er toch balverlies zijn, dan staat het middenveld gelijk goed. Wel moet de buitenspeler natuurlijk breed aanbieden en kan er van positie gewisseld worden om te voorkomen dat het te statisch wordt.

In de eerste helft was de tegenstander heer en meester. Wel hadden we pech bij de goels. Immers kon een speler bij de eerste goal gewoon doorlopen van de middenlijn en ook goal 2 en 3 (Corner die wordt weggekopt en vervolgens ingeschoten) waren ook niet echt nodig. 3 - 0 Rust waar wij slecht via Phillipe een paar mogelijkheden kregen.


wedstrijd verslagje Kethel 5-11-2018 15:54:46
Helaas is mijn zeer uitgebreide verslag net verloren gegaan vandaar nu even de beknopte versie.

De gezamelijke warmimng up gaat steeds beter. Iedereen weet waar hij aan toe is. Binnen no time stonden we ook 1-0 voor omdat de tegenpartij "nog in de kantine zat". Daarna lukte het niet de bal rond te spelen en krijgen zij het overwicht. Wij krijgen wel in de counter mogelijheden daar hun verdediging niet echt heel sterk was. Uiteindelijk maken ze wel 2 goede goals mede door opkomen van 2 van hun 4 verdedigers. Natuurlijk is dat een risico want wij zouden immers in de omschakeling zeer gevaarlijk kunnen worden. Juist onze rappe gasten Tobi en Pier zouden hiervoor ideaal zijn. Voor rust kopt Phillipe nog de gelijkmaker binnen en staat het 2 - 2. Wedstrijd kan werkelijk alle kanten op. Bij ons is er nog een goal afgekeurd (ONTERECHT!!), dus we zijn wat zuur.

In de 2e helft gaat hun sterkste middenvelder achterin staan. Scheelt een hoop gevaar aan beide kanten maar ook nu hebben wij en de tegenpartij mogelijkheden. Uiteindelijk beslist een detail de wedstrijd. Een verkeerde kaats wordt afgestraft. In de laatste seconden nog een mega kans voor Ernesto en we staan met lege handen. Erg jammer!! Wel geknogt en positief gebleven tegen een goede tegenstander. Ook nog 4-3-3 gespeeld wat nog best voor herhaling vatbaar is.

tot donderdag!


Zondag 12 uur uit tegen Nieuwerkerk 5-11-2018 15:45:55
10;45 Verzamelen Voc
11:25 Kleedkamer Nieuwerker
12:00 start wedstrijd

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13 


61 Entries found. Page 7 of 13, entries 31 to 27.