vorige |volgende pagina 6

Programma as zaterdag 12 oktober 9-10-2019 13:49:53
Wedstrijd VOC veteranen tegen Hull / Hoofdveld
Verzamelen 14:15
Start wedstrijd 15:00
Uitgenodigd; Eric W, Ernest, Jos.

Voc 7 (plus versterking!) tegen Schotland / Veld 2
Verzamelen 15:00
Start wedstrijd 16:00
Uitgenodigd;Pier, Bas, Robiel, Rick, Rinesh, Ralf, Damir, Ewout.


Wedstrijdverslag Swift 3 - VOC 7 (2 -4) 9-10-2019 8:17:24
Het epos dat VOC 7 heet zet zich voort in Prinsenland, waar 13 helden en kameraden op een druilerige dag een verwoedde poging zouden ondernemen om van die akelige 0 punten af te komen. Gelukkig kon Bas weer beschikken over de spitsen Rick en Jos, die in tegenstelling tot het spitsenduo 0.0 nu echt voor de doelpunten moeten gaan zorgen. Wie van de twee zal zich ontpoppen tot de onbetwitste aanvalsleider van team? Wat is slechter voor het spitzengevoel de Italiaanse zon of het tropische beton van Singapore?

Aan de andere kant van het veld vormden de altijd robuste Cees en oud coach Damir het hart van de verdediging. Heineken en Rene vormden een tandem op rechts, Bas en Robi-L eentje op links. Centraal stond de machinekamer van het team bestaande uit Pier en Jesse. Helaas moesten er ook een paar personen plaatsnemen op de bank, Pussy Lounge Jan werd gepasseerd, ondanks zijn intensieve warming up van 12:00 – 6:00. Hij kwam niet door de alcohol controle van de coach. Ook Thijs zal gedurende wedstrijd voorzichtig worden ingebracht. Als laatste nog hulde voor de geblesseerde teamgenoten die de moeite hebben genomen om op een regenachtige en winderige dag het team te komen aanmoedigen en daarna de bierpot weer op te drinken. Rally, Eric en Rogier chapeau!

De tegenstanders, de heren van Swift Boys 3, waren zelf op oorlog sterkte, ze beschikten over 19 man en konden dus lekker doorwisselen. Het team bestond in het algemeen uit redelijk fitte en jonge figuren, die gepassioneerd aan de warming up waren begonnen. Een speler stak er letterlijk in elke fysieke dimensie met kop en schouders bovenuit. Bas zei nog maak je maar niet druk dat deze jongen je je op snelheid zal kloppen. Niet wetende dat later deze spits met een gewicht uitgedrukt in 3 cijfers voor de komma de gehele verdediging van VOC 7 op pure snelheid zou kloppen, zich bijna zou bekronen tot man van de wedstrijd en daarmee Swift de overwinning zou bezorgen.

VOC7 begon fel aan de wedstrijd, overrompelde Switft en al snel wist VOC7 het doel van de tegenstander te vinden. Een corner belandt op het hoofd van Robiel die wordt van de lijn gehaald en Rick was het scherpst om de bal in het dak van het doel te rossen. Daarna ging VOC verder met het domineren van de wedstrijd op het middenveld waren Jesse en Pier heer en meester en ook achterin ging de bal goed rond en al snel viel de 2-0. We voelden een scenario TOGB aankomen en we kregen daadwerkelijk meerdere goede kansen op de 3-0, maar…

VOC7 rekende zich rijk en rekende vooral niet op de kwaliteiten van de lijvige spits van Swift die het vooral Heineken knap lastig maakte, maar ook robuuste Cees werd weleens het bos in gestuurd door zijn superieure voetenwerk. Heel bijzonder was bovendien dat de jongste en fitste speler van het team zichzelf wisselde, omdat hij buitenadem was, schandalig... Gelukkig stond Thijs al klaar om in te vallen. Het tegendoelpunt viel aan het eind van de eerste helft en werd ingeleid door een vrije trap van VOC7. Een slechte voorzet belande bij een tegenstander die de bal naar voren schopte, de bal ging net over het hoofd van Bas die op de middenlijn stond en raasde naar randje zestien. Een man op de helft van VOC was alert, helaas was dit de spits van Swift, Daan was net te laat bij de bal, waarna de aanvaller de bal bijna over de achterlijn langs het doel lijkt te tikken, deze nog net binnen weet te houden en vervolgens vanuit die positie weergaloos in doel schiet, 1-2. Het was niet snel daarna rust.

In de rust genoot iedereen van een theetje, terwijl Damir de afgelopen helft analyseerde en ons van de nodige tips voorzag. De tweede helft begon stormachtige, wederom overviel VOC7 Swift en dit leidde tot een voor VOC7 ongehoord aantal kansen., waaronder meerdere keren op de lad en paal Jos speelde zich regelmatig goed vrij, maar had helaas het vizier verre van scherp. Verdedigend was alles koek en ei tot VOC7 een kwartier in de tweede helft wederom nonchalant werd achterin in, de bal ging rustig (zonder enige druk) van Robiel naar Bas van Bas naar Damir en van Damir naar een tegenstander, zijn pass op Pier werd onderschept door een snelle jongen van Swift. Deze dribbelt op Daan af en geeft de bal breed aan de topschutter van Swift die de bal simpel in het doelschopt 2-2.

Het veld werd vervolgens zeer groot en VOC kreeg nog een hoop kansen die in een normale wereld er gewoon in zouden gaan. Ook de tegenstanders hadden met een beetje meer geluk de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Tot het moment dat “Buitenadem” Rick weer het veld in kwam. VOC7 ging in een offensieve opstelling spelen met Jos op het middenveld en Rick en Thijs in de aanval. Hierdoor schoof Jesse op naar rechts, Rene een linie naar achter en kon Heineken helaas niet zijn 90 minuten volmaken. Rick wist een briljant steek balletje van Robi-L niet te verzilveren, zijn schot belandde namlijk op de lad. Gelukkig schoot hij niet veel later twee ballen vanaf randje 16 in het doel. 2-4 was ook de einduitslag.

Al met al een mooie pot en uitslag op een druilerige dag, waarbij de scheidsrechter ook complimenten verdient. Coach Bas kan met een goed gevoel naar de Meern rijden, al hoewel de conversie ratio van 1 op 20 toch wel stof tot nadenken biedt. Daarnaast is de blessure van Jesse een behoorlijk taaie dobber, beterschap.


Wedstrijdverslag VOC 7 (1) - Zwarte Pijl 1 (2) 30-9-2019 16:49:23
Aanstaande zondag:
Uit tegen Swift Boys 3
Aanvang wedstrijd 12.00 uur
Verzamelen 11.15 uur
Kleedkamer 11.25 uur

Aangekomen op het prachtige complex Vocanello, was de coach in een vurig en gepassioneerd betoog verwikkeld met diverse spelers om zijn aanvals- en verdedigingssystematiek nog maar weer eens uit te leggen. En dat alles gebruik makend van (0.0%?)bierviltjes. In de week voorafgaand aan het duel had de coach gepuzzeld om de veldbezetting compleet te maken: broer Gerritsen kwam de gelederen versterken. In de kleedkamer beloofde coach Gerritsen nog dat we met negroïde raketten te maken zouden krijgen. Groots was de teleurstelling dan ook dat het (voornamelijk) Turkse raketten bleken te zijn.

Dat neemt niet weg dat VOC 7 voortvarend van start ging. Cees had de toss gewonnen en koos (tactisch) om de eerste helft met wind mee te spelen. Toch waren de eerste kansen voor de tegenstander: een bal (via een speler van VOC) op de lat, een frommeling langs vier VOC-ers op de achterlijn, een curve-bal op de paal. Maar de eerste goal viel aan VOC-kant. Jesse nam een hoekschop van de linkerkant. Als altijd dirigeerde Cees zichzelf naar voren als luchtmachtgeneraal. Het was echter niet hij die de goal verzilverde, maar good old Robi-L. U weet wel, hij die meer ballen inkopt dan dat hij overtredingen begaat. Een welverdiende 1-0. Het mocht echter niet lang duren. Zwarte Pijl 9, 11 of 17 (daar wil ik vanaf wezen) waagde een poging van de rand van het strafschopgebied. En als Cees hem niet met zijn imposante borst geschampt had, had Daan wellicht nog een kans gehad. Een kleintje weliswaar. 1-1. En toch hadden we met 2-1 kunnen gaan rusten als niet een prachtige aanval over rechts, over vijf schijven, met een prachtige voorzet, krachtig ingekopt door Thijs, op de lat was beland. Maar ja, as is verbrande turf.

Rust. Cees krijgt de gelegenheid van coach Gerritsen om zijn visie uit de doeken te doen. Hij waarschuwt voor de wind: zij gaan schieten, zorg dat je het schot blokt. En laat je niet uitkappen!

De tweede helft speelt de wind inderdaad een belangrijke rol. Waar de tegenstander VOC in de eerste helft nog alle ruimte gaf om rustig op te bouwen vanuit de verdediging, waren zij de tweede helft er telkens als de kippen bij om vroegtijdig die opbouw te verstoren. En zodoende krijgt VOC de bal niet fatsoenlijk meer weg: hij springt van de voet, gaat de lucht in, dwarrelt terug richting de verdediging. De tegenstander krijgt kansen uit hoekschoppen en eenvoudig afgeslagen VOC-aanvallen. Een enkele aanval wordt nog heldhaftig gepareerd (kopbal katachtig uit de hoek geslagen), en inderdaad, één keer krijgen ze de kans om uit te halen vanaf 20 meter: 1-2. Cees had nog zo gewaarschuwd!

Achteraf is het makkelijk analyseren. We schoten te kort op balvastheid en watervlugheid. Er wordt gewacht op de (terug)komst van de mannen die de zo vurig gewenste snelheid en behendigheid hebben.


Wedstrijdverslag Aeolus (3) - VOC7 (0) 22-9-2019 22:32:32
Aanstaande Zondag:
Thuis tegen Zwarte Pijl
Aanvang wedstrijd: 12:00
Verzamelen 11.15
Kleedkamer: 11:25

Op een prachtige herfstdag moesten we aantreden tegen Aeolus. Letterlijk was er geen vuiltje aan de lucht. Maar aan het einde van de wedstrijd was VOC 7 na de prachtige 8-2 overwinning van de week ervoor weer duidelijk met beide benen terug op de grond. Voorlopig kan de platte kar wel weer even terug in de schuur.

Het onderbuikgevoel van coach Bas in de kleedkamer voor aanvang van de wedstrijd verried hem niet. Een zorgelijke blik op zijn gezicht toen hij hardop opmerkte dat er veel dezelfde teamleden in de kleedkamer zaten die er vrijdag bij het teamuitje ook waren. Gelukkig was dat al bijna 48 uur terug, dus het was enig zins onwaarschijnlijk dat dit nog z'n uitwerking zou hebben. Toch bleek zijn zorg terecht toen hij een verdacht rustige Fries ontdekte zonder kleur in zijn gezicht die zachtjes moest opbiechten dat hij nog een kater had van vrijdag. In plaats van de 13 man waar Bas vanuit was gegaan, kon hij slechts op 12,5 rekenen.

De eerste fase van de wedstrijd ging goed en VOC 7 deed niet onder voor de tegenstander. Er werd aardig gevoetbald en er werden wat kleine kansjes gecreëerd. Als snel bleek echter dat het grootste gevaar vandaag niet van de tegenstander kwam, maar van de scheidsrechter en twee VOC 7 teamleden. Na de eerste twee sprints had bleke Beerda de puf er al uit. Toen Ernesto op de rechtshalf ook nog een klassiek Ernostootje uithaalde en zijn man op opzichtige wijze liet lopen, was het voor Jesse ook niet meer bij te benen en werd de overigens zeer solide verdediging verschalkt. 1-0 voor de thuisploeg.

Het restant van de eerste helft werd gedomineerd door de scheidsrechter die een hoofdrol voor zichzelf opeiste. Op iedere slak werd zout gelegd, maar alleen bij VOC 7. Een prima ingooi van Xander werd afgefloten en toen Ernesto een objectieve waarneming over het optreden van de man met de fluit maakte, moest hij zonder pardon 10 minuten op de bank plaatsnemen naast de bleke Beerda die zichzelf na 20 minuten al had gewisseld. Nu is dat wellicht niet uitzonderlijk, maar zijn partijdigheid bleek pas echt toen hij Robi-L, de man die vaker sorry zegt dan hij de bal in een wedstrijd aanraakt, een laatste waarschuwing gaf na zijn 5de overtreding in een paar minuten. Zoals iedereen kon zien was dat enkel de welbekende pure onhandigheid van Robi-L en had hij geen enkele kwaad in de zin. Ondertussen liet de scheidsrechter een natrappende Aeool onbestraft. Nadat de 2-0 viel (volgens grens Xander vanuit buitenspelpositie) werd de wedstrijd bijna vroegtijdig geëindigd. Door kordaat optreden van de goed keepende Daan die Bas wist te overtuigen op het veld te blijven, werd de rest van de wedstrijd toch nog gespeeld. Even leek het erop dat het dreigende vertrek van VOC 7 de scheidsrechter had doen realiseren dat voetbal een leuk spelletje behoort te zijn dat niet door de scheidsrechter verpest moet worden. Niets bleek echter minder waar gedurende tweede helft.

Nadat iedereen in de pauze zijn gal over de scheidsrechter kwijt had gekund en de afspraak werd gemaakt in de tweede helft niets meer tegen de reïncarnatie van een rond 1945 overleden leider van een land ten oosten van Nederland met een fluit in de mond te zeggen, trad VOC 7 aan voor de tweede helft.

De tweede helft ging lange tijd gelijk op. Het kon nog alle kanten op was het gevoel op de eenmansbank van VOC 7. Echter, toen de aansluitingstreffer leek te vallen, trad de scheidsrechter resoluut op als reddende engel van Aeolus. Toen Ernesto uit een corner bijna direct scoorde, stond een tweede keeper van Aeolus op die de bal uit de bovenhoek volleybalde. De bewuste speler bleef schuldbewust op de lijn staan met zijn handen in de lucht alsof hij zich al overgaf in afwachting van een schel fluitje. Een 100, nee 1000% pengel zou je zeggen, en een rode kaart. Van de 23 man op het veld was er echter eentje die het daar niet mee eens was en toevallig - en helaas - was dat de man met de fluit. De scheidsrechter die het incident had gezien oordeelde dat de speler van Aeolus het 'per ongeluk' had gedaan. Niets aan de hand en gewoon doorspelen dus. Bas kon het op dat moment echter niet laten zijn mond toch open te trekken tegen de scheids, wat hem op een rondje na de wedstrijd kwam te staan.

Aeolus leek vermoeider en vermoeider te worden wat in het voordeel leek van VOC 7. Na een vijfdubbele wissel bij Aeolus was dit voordeel echter weer geheel teniet gedaan. Deze wissel stond dan ook in schril contrast met de wissel van VOC 7 die kort daarna werd toegepast. Joep (gastspeler van VOC 6) die alles gegeven en de pijp eruit had werd gewisseld en bleke Beerda trad voor het restant van de wedstrijd aan. Na twee sprintjes gaf die de geest echter ook, hetgeen resulteerde in een onbedoelde assist aan een speler van Aeolus die daarna de 3-0 maakte en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Na afloop scheen de zon nog altijd en zodanig eindigde de dag nog best goed. Een koud biertje - overigens had niet iedereen daar zin in - op het terras en het meeste leed was weer vergeten.

Speciale vermelding en een woord van dank voor Thomas en Joep van het zesde voor hun deelname vandaag. Ook voor een zeer solide Frank. Daan die niet in z'n Ajax shirt speelde mag ook worden genoemd. Maar de volgende keer als Rene er weer bij is wel weer gewoon aantrekken hoor. Thijs en Bas ook een compliment voor hun consistentie vrijdag en vandaag, beide keren de 0(.0) gehouden. Ten slotte verzoek aan Jesse om wat aan zijn conditie te doen. De laatste 10 minuten kon hij in zijn eentje de drie middenvelders van Aeolus niet meer aan, hetgeen bij een ploeg als VOC 7 echt niet kan.


Wedstrijdverslag VOC7-TOGB 16-9-2019 10:53:18
Aanstaande Zondag:
Aanvang wedstrijd (uit tegen Aeolus): 14:00
Verzamelen op VOC: 12:30
of
Kleedkamer Aeolus: 13:25

Om half 8 ging afgelopen zondagochtend de wekker al voor een zogenaamde ontbijt wedstrijd tegen de “doorgesnovenboeren” van TOGB. Bij een wedstrijd op een tijdstip als deze, is het altijd de vraag wat het gemiddelde promillage van het team zal zijn. Normaalgesproken is dit het tijdstip dat menig VOC 7er uit de kroeg struikelt om nog even snel een paar uurtjes slaap mee te pikken, alvorens het veld op te stormen voor een traditionele strompelpartij in de kelderklasse.
Het viel mee. Behalve Jan “Pilsner” - die tot laat in een of ander schijtdorp in Brabant alvast zijn carnaval lever aan het trainen was, zag iedereen er aardig fris uit. Dat gezegd hebbende, drie kwart van het team kwam wel weer te laat waardoor coach Gerrit de opstelling aardig op de schop moest gooien, iets wat later zal blijken een “geluk bij een ongeluk” zou zijn. Desalniettemin, er zaten weer een paar klassiekers tussen; Robi-L dacht dat we een uitwedstrijd speelden en stond een paar kilometer verder bij TOGB op het sportpark, en nieuweling Rick had zijn wekker afgesteld op het aanvangstijdstip van het 3de. Wat volgt was een dubbele “wake-up call” voor Rick: hij speelt niet meer in het 3de en hij ging te laat komen.
Hoewel het door de laatkomers enigszins puzzelen was voor catenaccio-coach Gerrit, kwam er toch een veelbelovende opstelling uit de hoge hoed. Hij gaf zichzelf dit maal een bescheidenere rol als linksback. Niet geheel onlogisch na zijn dramatische wedstrijd tegen Neptunus, waar hij in de spits stond. Verder ging VOC 7 de wedstrijd van start in een aanvallende 4-4-2 opstelling, met een op papier sterk middenveld met de altijd degelijke Jesse/Pier als centraal blok en draver Jan “Pilsner” op rechts. Ernesto – de team ambassadeur voor de club uit 020, door zijn teamgenoten ook wel “Erneusto” genoemd – moest voor creativiteit zorgen vanaf de linkerflank. Voorin zouden Rick en Jos voor de goals moeten zorgen. Deze formatie zorgde voor een dominant begin van VOC7, verbazingwekkend genoeg kwam het regelmatig voor dat de bal meer dan 3x succesvol naar een teamgenoot gespeeld werd. Dit kwam in het gehele vorige seizoen slechts 2x voor. In de beginfase kwam VOC een aantal keren bijna op voorsprong; een paar schitterende steekballen en voorzetten van Erneusto werden goed binnengeschoten maar de lat, de paal en de keeper voorkwamen een goal. Een goal hing in de lucht maar toch ging men bij een 0-0 stand bij rust de kleedkamer in.

Coach Gerrit besloot vervolgens om het helemaal om te gooien en wisselde zichzelf, Rick, Jesse & Erneusto. Tegen de verwachtingen in resulteerde dit al snel in een vroege goal van VOC7. De in de eerste helft onzichtbare Jos prikte de bal op Inzaghiaanse wijze in het doel na een prachtige aanval. Toen vervolgens Robi-L de 2-0 maakte door met bal en al de goal in te struikelen, wisselde Erneusto en Jesse wat bezorgde blikken op de bank. TOGB capituleerde vervolgens geheel en ook de 3-0 viel kort daarna. Wederom Jos die geslepen de bal achter de keeper plaatste. Na 22,5 minuut was het weer tijd voor een wisselgolf; Bas kwam centraal in de verdediging te staan, Jesse wisselde voor Pier en Erneusto loste Jan af. Waar normaalgesproken VOC7 na een vergelijkbare wisselgolf minimaal 10 minuten nodig heeft om de organisatie enigszins op orde te krijgen, bracht Erneusto met zijn eerste balcontact Jos in stelling die koeltjes de bal achter de keeper van TOGB schoof. Vervolgens werd Jos na zijn hattrick een publiekswissel gegund en nam Rick de spits positie over. En hoe: ze zeggen weleens dat de appel niet ver van de boom valt, maar bij de familie Aarnoudse is de appel 4.3 lichtjaar verder op de planeet Proxima Centauri b gevallen; waar pa Aarnaudse uitblonk met het geven van voorzetten die niet aankwamen, blonk zoon Aarnaudse uit met zijn onnavolgbare techniek en constante dreiging op het doel van de tegenstander met een zuivere hattrick als resultaat. Na wat geklungel in de verdediging en nog een doelpunt van Thijs werd uiteindelijk een 8-2 stand op het scorebord gezet. Voor het eerst sinds 1998 is VOC7 door in de beker. Niet iedereen is hier even blij mee maar als het spel van afgelopen zondag een voorbode is voor de rest van het seizoen, kan er iets moois ontstaan. Wel zal men goed op de coach moeten letten, wiens sadomasochistische verlangen naar een nederlaag abrupt zal worden doorbroken. Het is afwachten welke ontwenningsverschijnselen hierop zullen volgen.

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13  Page 14  Page 15  Page 16  Page 17  Page 18 


85 Entries found. Page 6 of 18, entries 60 to 56.