vorige |volgende pagina 5

“VOC 7 verliest door moeizaam voetbal” 3-11-2019 22:27:51


Opstelling;
Daan
Eric,Kees,Damir,Robiel
Jan,Pier,Rick,Ernst
Jos,Thijs

Wissels; Rene Rinesh,Frank,Bas


Op een herfstachtige zondag was het weer eens tijd om te zorgen dat de 3 punten werden gepakt tegen NOC Kralingen die 3e staat een meedoet om het kampioenschap. Ook was het vrouwen dag en dus nam bijna iedereen zijn/haar “een” scharreltje mee. Thijs kwam zelfs met twee aangelopen, denk dat het een niet werkend back-up plan was.
Nadat we in de royale kleedkamer mochten omkleden en een snelle maar efficiënte warming up hadden gedaan onder aanvoering van Jan Pils werd er een team foto gemaakt en konden we beginnen.


Na de aftrap wisten we meteen dat de 11 koppig bierstudenten konden voetballen en waarom ze ook 3e op de ranglijst staan.
Na ongeveer 5 min spelen word Ernst onze kleine generaal vol van achteren getrapt die het schreeuwt van de pijn. Die maakt gelijk een wisselgebaar naar coach Gerrit. Rinesh komt voor hem in de plaats op linkshalf die redelijk daar uit de voeten kwam.
Na een kwartier spelen komt NOC Kralingen op een 0-1 voorsprong door een mooie voorzet die goed word gevolleerd door hun spits.
Het spel ging op en neer en beide teams waren gewaagd aan elkaar.
VOC kreeg twee 100% procenten kansen die beiden keren op de lat werden geschoten door robuuste Kees (vroeger spits nu in het dagelijkse leven als laatste man) en onze topscorer Rick.

In de rust had coach Gerrit nog het een en andere te bespreken. Ernst was al omgekleed en klaar voor de 3e helft met een biertje in zijn hand. En daarmee gelijk man of the match geworden

In de 2e helft kwamen Frank (centraal) en Rene (rechtsbacks) in waar Robiel naar linkshalf ging na zijn debuut op de linksback wat goed ging.
Als snel in de 2e helft stond het 0-2 voor de gasten die uit een corner scoorde. Een bal die op flipperkast wijze door wat geklungel erin ging. Ondanks de achterstand bleef VOC knokken.
Maar dat mocht niet baten want door een goeie combinatie van NOC kralingen stond het 0-3.
De laatste half uur van de wedstrijd was aan de kant van VOC heel slordig waarbij we vooral veel moeite hadden met de passing en voornamelijk vaak de lange bal werd gekozen ipv balbezit. Door deze fouten werden we dan afgestraft door ons tegenstander die de 0-4 maakte.
VOC kreeg door een paar dode spel momenten paar aardige kansen waarbij Pier een scherpe vrije trap nam maar onze robuuste Kees net niet kon bereiken. Ook Jos ons aanvoerder schoot bijna een directe vrije trap ala messiaanse wijze erin.
In de slotfase viel dat uiteindelijk de 1-4 voor VOC door een hoge diepte pas van Pier op Jan Pils die deze heel netjes binnen schoot en de keeper kansloos achter liet.

Na het laatste fluit signaal en de eindstand op de score bord 1-4 kunnen we concluderen dat er meer in had gezeten als we meer durven te voetballen en de bal lekker laten rondgaan.
Helaas staan we nu helemaal onderaan op plek 12 en moeten de punten zsm binnen worden gehaald want er zit behoorlijk voetballend potentie in dit team !!Krachtenloos VOC niet langs laagvlieger HOV 28-10-2019 16:23:38
Verzamelen Voc 11:00
Kleedkamer: 11:20
Start wedstrijd 12:00 (Let op vrouwendag)

Verwachting was uiteraard dat de krantenkoppen zouden openen met de vernedering van Feyenoord of de deceptie van Pisvee, maar El mundo deportivo had vooral oog voor een andere Rotterdamse derby, die van HOV/DJSCR tegen VOC 7.

Het zal aan de herfstvakantie hebben gelegen dat er slechts 12 welpjes zich melden op het sportpark nabij de Kralingse Plas. Het gehele seizoen is eigenlijk al wel gebleken dat een goede opkomst voor mogelijkheden zorgt in onze competitie, maar helaas moesten we het vandaag dus doen met 12 man. Kleine verschuivingen waren er zichtbaar, Rally op het goal bij afwezigheid van good old Daan. Vanaf het begin kon de tegenstander mee lachen om deze flapuit met het hart op z’n tong. "Hou toch allemaal je muil", was het eerste wat er uit z’n mond kwam nadat de scheids hem verzocht zijn rode kledingstuk te wisselen. Verder mocht Erneusto het vanaf rechts proberen na een duidelijke uitleg van coach Gerrit over de verplaatsing van de middenvelders bij balverlies.

De 1e helft was vrij gelijkwaardig, waarbij het niveau van beide kanten dramatisch was. Als toeschouwer is het natuurlijk heerlijk om dit soort teams tegenover elkaar te zien waarbij veel ballen over 5 meter niet aankwamen of waarbij zelfs onze Gerrit de bal door het midden denkt uit te moeten verdedigen. Een uitbraak door het midden bracht Thijs in stelling en hij kon zo doorlopen naar de keeper ware het niet dat de verdediger op de noodrem trapte, penalty! Toch? Iedereen kon zien dat dit niets anders kon betekenen dan een kado vanaf 11 meter, echter de scheids besloot vanaf de middenlijn anders. Niets aan de hand. Het zou niet de laatste beslissing zijn die niet goed viel….
Niet veel later kwam Thijs weer in perfecte positie voor het goal waarbij op aangeven van Rick de bal op 5 meter alleen nog ingetikt hoefde te worden, maar nee de keeper zat er goed aan.
Helaas dat door een foute inschatting (niet dramatisch overigens) van Rene, de bal over onze verdediging heenging en de aanvaller van HOV eigenlijk voor het eerst gevaarlijk kon worden en zijn ploeg op 1-0 kon zetten. Niet veel later was het de toekomst van Rinus (leek verdacht veel op z’n vader) die met een stift de bal prachtig over Rally wist te krijgen. Onderkant lat en 2-0. Rally keek nog even naar vlagger Jos, maar die kon niks anders dan een applaus voor dit mooie doelpunt te geven. HOV gaf hierna veel ruimte weg door hoog te gaan voetballen wat resulteerde in ruimte voor de twee spitsen van ons. Helaas konden we tot twee keer toe niet een overtal situatie omzetten in een goal en dit hadden we echt aan onszelf te danken.

De 2e helft kwam Jos erin voor Rinus die aan de arbeid moest (top dat hij toch de 1e helft kwam). We hoopte een vuist te kunnen maken, maar de 2e helft was dramatisch ingezet door VOC. We kwamen maar moeilijk aan voetballen toe en er werden minimaal 6 grote kansen gemist door de heren Jos, Rick en Thijs. Op deze manier konden we tot 10 uur ’s avonds blijven voetballen maar zouden we nooit kunnen winnen. Waar de bal er voor ons niet in ging kwam de tegenstander er een paar keer uit waarbij Jesse de vlag 2x de lucht in stak, maar iedere keer mocht het spel doorgaan met een goal tot gevolg. Doordat we niet lekker erin zaten begon we ook weer ouderwets te zeiken, geheel terecht natuurlijk maar hier kan niemand trots op zijn. Ik wil dit podium even pakken om Spreuken 13;3 er even bij te halen: ‘ Wie zijn mond in toom houdt bewaart zijn leven’ of nog verder: ‘ Wie zijn lippen openspert, hem wacht het verderf’. Mais bon, 4-0 en het was duidelijk dat dit onze dag niet zou worden, na 5-0 kregen we nog wel een penalty (goed doorgegaan door Robie-L) die door de penalty koning Jos ondanks de druk goed ingetikt werd.

Mannen aanstaande zondag moeten we met meer beleving voor de winst gaan. Vrouwendag, dit betekent neemt uwer vrouw, vriendin, scharrel mee.


Zondag 27 oktober 14:00 UIt tegen HOV/DJSR 4 22-10-2019 15:33:24
Verzamelen VOC: 12:30
Kleedkamer HOV/DJSCR: 13:25
Start wedstrijd: 14:00

Mannen, na onze overwinning lekker genieten van Ajax - Feyenoord om 16:45 onder het genot van een patatje en 0.0 of 5.0.


Wedstrijdverslag TOGB 7 - VOC 7 (5-4) 22-10-2019 12:55:58
Nog voordat de hanen van de boeren van TOGB konden kakelen stond VOC 7 al tegenover hun op het veld in Berkel. Maar nog voor de wedstrijd was er al wat te vieren, Jos deelde met zijn maten dat hij vader wordt! Daarbovenop was ons aller Ewoud Heineken jarig, allebei nog van harte gefeliciteerd! Ook zijn we erachter dat Robi-L staat voor Robi-Laat, maar daar word al te vaak over geschreven. Met een gevoel van “ik had nog wel een koffie gelust” ging VOC 7 om 9.30 het veld op bij TOGB. Duidelijk een bewuste keuze van TOGB om deze bekerwedstrijd zo vroeg te spelen, want binnen no-time stonden zij met 1-0 voor. De moed was niet opgegeven maar de klap van het eerste doelpunt kwam als een koude douche s ochtends aan. Toen besloot TOGB helaas om de kraan naar ijskoud te draaien toen ze vervolgens nog 3 doelpunten binnen 20 minuten erin wisten te leggen.

Nou was VOC 7 echt wakker, en dat werd verdomme wel een tijd ook. Nog voor het fluitsignaal van de rust legt VOC 7 nog twee balletjes in het net van TOGB; De eerste een schitterende zwabber bal van Rhinesh (Rinus op zn VOC’s) strak in de kruising, de keeper stond geen schijn van kans! Er moest van Neusto nog bij vermeld worden dat hij een assist gaf op Rhinesh, hoe dat kan met zo’n doelpunt weet ik ook niet, maar zo staat het in ieder geval zwart op wit voor Ernst. De 4-2 kwam vanuit ons ene echt botergeile Gerrit die met een vrijetrap kees z’n voorhoofd zoekt... Pier zet een sprintje vanaf randje 16 en kopt met volle kracht die bal in het doel.

Na de rust kwamen de vonken er vanaf bij VOC 7, toch bleken we vol voor de beker te gaan, ondanks het strategische besluit van eerder in het seizoen om niet in de winter te willen voetballen. Snel na rust kwam een veelbelovende aanval over de rechterkant, Rene speelt hem op Pils, die neemt hem mee langs de zijlijn en geeft een hoog balletje op randje 16. Hier staat de “eens in de 2 maanden aanwezig op her veld” Rally om de bal op de pantoffel te nemen en deze gaat met een kaarsrechte streep het doel van TOGB in, HOPPAAA 4-3, de wedstrijd wa nog niet gespeeld.

Enkele minuten later na veel geknok en nog een kans van Ernesto die hij net niet wist te scoren met zn rechterbeen, viel de 5-3 voor TOGB. Ondanks het doelpunt heeft Heineken er alles aan geprobeerd te doen om de aanval van TOGB meerdere malen te stoppen. De scheidsrechter heeft moeten weten dat het zijn verjaardag was want na 3 “professionele” tackles had Heineken nog geen kaart gezien, kudos Heineken. Hun rechtshalf was wat minder enthousiast dat de scheidsrechter Ewoud een cadeautje gunde. Ondanks de 5-3 was de moed niet opgegeven bij VOC 7 en schiet Erneusto als laatste de bal heerlijk met zn chocolade been in de rechter onderhoek, precies zodat de keeper er niet bij kon; eindstand 5-4.

Na afloop van de wedstrijd heeft VOC 7 lekker op tijd van een pilsje kunnen genieten, terwijl zij VOC 2 aanmoedigde. En hoewel we ons overwinning's nummer niet voor ons als team konden zingen mag dat zeker wel voor de genen die wat ter vieren hebben. Ewoud, Papa Jos nogmaals gefeliciteerd mannen!


Uit tegen TOGB zondag 20-10-2019 om 9:30 14-10-2019 9:38:48
Verzamelen Voc 8:30
Kleedkamer TOGB 9:00
Start wedstrijd 9;30

Ons bekeravontuur krijgt as zondag een mooi vervolg. Al jaren de kortste weg naar "Europa" en zeker de wedstrijd van zaterdag was een mooi voorproefje.

Vijf reeds lichtbeschonken Schotten kwamen een potje voetballen voor een 7 tegen 7. Op het hoofdveld was ondertussen het main event voor de Anglo cup in volle gang waar topspits Jos de gelijkmaker scoorde voor de veteranen (uiteindelijk winst na strafschoppen bij een 2-2 stand over 80 minuten).

Bij ons mochten de beide Aernoutsens mee doen met Schotland samen met miljonair Raymond en Luiz. Voc zelf kreeg oa Ako, Erik Kroon en nog een veteraan waardoor er een leuke gelijkwaardige pot ontstond onder de prima leidende Bas.

Eindsttand 7-5 waar vooral opviel dat voor Rick het goaltje te klein is bij een 7 tegen 7. Het verschil zat hem verder vooral in de goede compacte verdediging onder leiding van Damir en dan goed counteren met de snelle Pier en slimme Kroon. Iedereen die op donderdag weleens komt trainen herkent dit inmiddels wel.

Speciale note voor Rinesh die weer fit begint te worden, dus wellicht dat de pijn van het gemis van Jesse toch goed opgevangen kan worden.

Tot donderdag, cheers,
Bas

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13  Page 14  Page 15  Page 16  Page 17  Page 18 


85 Entries found. Page 5 of 18, entries 65 to 61.