vorige |volgende pagina 2

Wedstrijdverslag VOC7-TOGB 16-9-2019 10:53:18
Aanstaande Zondag:
Aanvang wedstrijd (uit tegen Aeolus): 14:00
Verzamelen op VOC: 12:30
of
Kleedkamer Aeolus: 13:25

Om half 8 ging afgelopen zondagochtend de wekker al voor een zogenaamde ontbijt wedstrijd tegen de “doorgesnovenboeren” van TOGB. Bij een wedstrijd op een tijdstip als deze, is het altijd de vraag wat het gemiddelde promillage van het team zal zijn. Normaalgesproken is dit het tijdstip dat menig VOC 7er uit de kroeg struikelt om nog even snel een paar uurtjes slaap mee te pikken, alvorens het veld op te stormen voor een traditionele strompelpartij in de kelderklasse.
Het viel mee. Behalve Jan “Pilsner” - die tot laat in een of ander schijtdorp in Brabant alvast zijn carnaval lever aan het trainen was, zag iedereen er aardig fris uit. Dat gezegd hebbende, drie kwart van het team kwam wel weer te laat waardoor coach Gerrit de opstelling aardig op de schop moest gooien, iets wat later zal blijken een “geluk bij een ongeluk” zou zijn. Desalniettemin, er zaten weer een paar klassiekers tussen; Robi-L dacht dat we een uitwedstrijd speelden en stond een paar kilometer verder bij TOGB op het sportpark, en nieuweling Rick had zijn wekker afgesteld op het aanvangstijdstip van het 3de. Wat volgt was een dubbele “wake-up call” voor Rick: hij speelt niet meer in het 3de en hij ging te laat komen.
Hoewel het door de laatkomers enigszins puzzelen was voor catenaccio-coach Gerrit, kwam er toch een veelbelovende opstelling uit de hoge hoed. Hij gaf zichzelf dit maal een bescheidenere rol als linksback. Niet geheel onlogisch na zijn dramatische wedstrijd tegen Neptunus, waar hij in de spits stond. Verder ging VOC 7 de wedstrijd van start in een aanvallende 4-4-2 opstelling, met een op papier sterk middenveld met de altijd degelijke Jesse/Pier als centraal blok en draver Jan “Pilsner” op rechts. Ernesto – de team ambassadeur voor de club uit 020, door zijn teamgenoten ook wel “Erneusto” genoemd – moest voor creativiteit zorgen vanaf de linkerflank. Voorin zouden Rick en Jos voor de goals moeten zorgen. Deze formatie zorgde voor een dominant begin van VOC7, verbazingwekkend genoeg kwam het regelmatig voor dat de bal meer dan 3x succesvol naar een teamgenoot gespeeld werd. Dit kwam in het gehele vorige seizoen slechts 2x voor. In de beginfase kwam VOC een aantal keren bijna op voorsprong; een paar schitterende steekballen en voorzetten van Erneusto werden goed binnengeschoten maar de lat, de paal en de keeper voorkwamen een goal. Een goal hing in de lucht maar toch ging men bij een 0-0 stand bij rust de kleedkamer in.

Coach Gerrit besloot vervolgens om het helemaal om te gooien en wisselde zichzelf, Rick, Jesse & Erneusto. Tegen de verwachtingen in resulteerde dit al snel in een vroege goal van VOC7. De in de eerste helft onzichtbare Jos prikte de bal op Inzaghiaanse wijze in het doel na een prachtige aanval. Toen vervolgens Robi-L de 2-0 maakte door met bal en al de goal in te struikelen, wisselde Erneusto en Jesse wat bezorgde blikken op de bank. TOGB capituleerde vervolgens geheel en ook de 3-0 viel kort daarna. Wederom Jos die geslepen de bal achter de keeper plaatste. Na 22,5 minuut was het weer tijd voor een wisselgolf; Bas kwam centraal in de verdediging te staan, Jesse wisselde voor Pier en Erneusto loste Jan af. Waar normaalgesproken VOC7 na een vergelijkbare wisselgolf minimaal 10 minuten nodig heeft om de organisatie enigszins op orde te krijgen, bracht Erneusto met zijn eerste balcontact Jos in stelling die koeltjes de bal achter de keeper van TOGB schoof. Vervolgens werd Jos na zijn hattrick een publiekswissel gegund en nam Rick de spits positie over. En hoe: ze zeggen weleens dat de appel niet ver van de boom valt, maar bij de familie Aarnoudse is de appel 4.3 lichtjaar verder op de planeet Proxima Centauri b gevallen; waar pa Aarnaudse uitblonk met het geven van voorzetten die niet aankwamen, blonk zoon Aarnaudse uit met zijn onnavolgbare techniek en constante dreiging op het doel van de tegenstander met een zuivere hattrick als resultaat. Na wat geklungel in de verdediging en nog een doelpunt van Thijs werd uiteindelijk een 8-2 stand op het scorebord gezet. Voor het eerst sinds 1998 is VOC7 door in de beker. Niet iedereen is hier even blij mee maar als het spel van afgelopen zondag een voorbode is voor de rest van het seizoen, kan er iets moois ontstaan. Wel zal men goed op de coach moeten letten, wiens sadomasochistische verlangen naar een nederlaag abrupt zal worden doorbroken. Het is afwachten welke ontwenningsverschijnselen hierop zullen volgen.


Zondag 15 september 9:30 Thuis tegen TOGB 9-9-2019 8:56:13
Verzamelen: 8:45
Kleedkamer: 9:00
Start wedstrijd 9:30

Tegenstander TOGB heeft 2-2 gespeeld tegen Neptunes-Schiebroek. Het beloofd dus weer een zware pot te worden tegen een zeer waarschijnlijk gelijkwaardige tegenstander.

Tot donderdag!


Zondag 8 september 12:00 thuis vs Leonidas 5 8-9-2019 18:42:21
Verzamelen: 11:15
Kleedkamer: 11:30
Start 12:00
0-1 achter.

Voor dit moment was er nog een voorbereiding op de wedstrijd tegen Leonidas 5 en 1 minuut speeltijd.

HET DEBUUT VAN RHINUS! Welkom kerel!

De voorbereiding begon met een professioneler ogende warm up dan die van de tegenstander maar schijn bedriegt.
Jos, als vervangende coach voor Bas, maakte direct na de warm up een wenkbrauw omhoogtrekkende opstelling bekend.
Niet veel verrassingen maar wel een hele grote. Ewoud, ons aller Heineken, op de rechts half positie. Dat mag verrassend genoemd worden en de vraag is hier of Jos z'n hand niet overspeeld. Dat zou later blijken.

Maar goed, de tegenstander had nog maar 10 spelers beschikbaar op het moment dat de wedstrijd op het punt van beginnen stond en we dachten daar een voordeel uit te kunnen halen maar net voor Peter (die vervangend scheidsrechter wilde zijn tot de echte scheidsrechter ,met openbaar vervoer vanuit Den Haag komende, zou arriveren) wilde beginnen kwam de elfde speler van Leonidas 5 aanlopen. En wat voor een.

De aftrap, en daar was ie al, de 0-1.
Een hoge bal in het centrum landend, net buiten onze 16, stuitte een keer tussen Kees en Damier en kwam daarna netjes in de voeten van de Leonidas spits die de bal netjes met buitenkantje rechts langs de paal schoot, Daan kansloos latend.
We speelden de bal redelijk rond en de opbouw van achteren uit naar het middenveld liep redelijk. Bijna alles ging wel over onze linker kant en door het midden maar dat had een rede.
Een pass, vanuit het middenveld door het hart van onze verdediging gestoken werd niet onderschept en Leonidas nummer 4, veruit hun best speler, liep door de verdediging en rondde mooi af. 0-2.

VOC 7 had wat mogelijkheden met onder andere een vrije trap net buiten de 16 die helaas door Jesse werd over geschoten. Even gaan oefenen op donderdag Jesse.
Er werd hard gewerkt door onder andere Rick voorin. Hij probeerde zich een aantal keren door snelle acties vrij te spelen voor een schot maar het lukte niet echt. Hij zou soms voor een simpele kaats moeten gaan of een balletje breed maar hij moet zeker z'n acties blijven maken. Daar komt veel gevaar uit.

Leonidas weer. Hun nummer 4 kreeg de bal aan onze rechterkant. Rene was even weg uit de rechts back zone maar Kees schoot te hulp. Hoe die kerel de bal, bijna vanaf de achterlijn met twee van onze spelers voor zich, in de goal kreeg was knap maar het stond 0-3.

Een paar minuten later kreeg VOC een hoekschop en de afvallende bal kwam bij Ewoud die de bal weer direct in het strafschopgebied van Leonidas bracht en waar Rick de bal in de uiterste linkerhoek van de goal wist te schieten. 1-3 en weer alles om voor te spelen.

In de rust werden er wat wissels doorgevoerd waaronder Ewoud er af en Rene op zijn positie. Het Heineken experiment was mislukt op rechts half.
Damier ging naar rechts back en Frankie kwam in het centrum te spelen.

In de tweede helft liep het wat beter.
Er zat wat meer voetbal in de ploeg maar toch konden we niet voorkomen dat de nummer 9 van Leonidas aanlegde van buiten de 16 en Daan in de goal als aan de grond genageld keek hoe de bal erin vloog. 1-4.
Maaarrrr, we gaven niet op. Bleven knokken en best aardig voetballen.
Na een mooie aanval scoorde Jantje de mooie 2-4 en we wilden meer.
Maar daar was die @%#$#& Leonidas nummer 4 weer. Hij speelde een van hun middenvelders in, liep zelf door en kreeg de bal via een mooie lob over onze verdediging weer in z'n voeten en maakte het fraai af. 2-5.
Maar nog gaven we ons niet gewonnen.
Rene kreeg de bal bij de rand 16 van Leonidas en tikte de bal door naar Robiel die in hun strafschop gebied liep en daar werd getorpedeerd toen hij de bal aan probeerde te nemen. Een terechte strafschop die netjes door Jos werd omgezet in de 3-5.

Al met al een lekkere pot voetbal waar we weer verder op kunnen bouwen met de nieuwe spelers als goede aanwinsten.
Deze uitslag past overigens goed in de filosofie om te zorgen dat we niet willen overwinteren in de beker.

Weer lekker fel trainen donderdag en zondag weer aan de bak.
Tot donderdag mannen!‘ge-Aarnoudset worden’: Buurtjes - VOC 1 - 2 winst 1-9-2019 16:36:45
Het nieuwe seizoen is gestart en dat hebben ze geweten. De nieuwe aanwinsten laten meteen van zich spreken. Dat was vooraf geen zekerheid gezien de zeer professionele warmloperij van onze buurtjes. Keeper Daan was ongelooflijk belangrijk in de eerste helft door grote kansen, door een aantal foutjes van ons, te neutraliseren. Aanjager Jesse, kerel, fijne vent, wat een energie breng jij. We probeerden te voetballen en dat begint met de bal veroveren en naar je eigen maten rondspelen. Een sterk jagend middenveld stond in de eerste helft en zorgde voor veel veroveringen. Het rondspelen ging niet altijd even goed, maar vaak ook wel omdat de tegenstander ons de ruimte gaf. Een zure handsbal van Robiel werd terecht bestraft met een pingel. Maar Daantje! Koning! Hij tikte hem uit de hoek. Onze debutant Heineken op de linksback voldeed boven verwachting (let wel, de verwachting was rampzalig ver onder zeeniveau). Kort op de man heeft zijn tegenstander geen pepernoot klaargemaakt! Verdedigend well done!

De tweede helft begon onrustig omdat de op linksback ingevallen hockeyer X zijn man veel te veel ruimte gaf. Ook Erneusto in plaats van W op de mid mid was ff wennen. De ruimte tussen midden en achter linie lag open. Hieruit scoorden de buurtjes met een prachtige pegel in de kruis. Daan had m makkelijk kunnen hebben zei hij nog. Dit was een wake-up call en VOC herpakt zich. De legendarisch pre-assist van de altijd robuuste Kees vanuit de laatste linie zette Bas aan tot 1 van zijn befaamde rushes met een voorzet waar onze nieuw (met onderbroek douchende jongeling maar dat leert hij nog wel af) Rick wel raad mee wist! Schitterende goal. Maar nog niet zo schitterend als de nieuwe uitspraak ‘ge-Aarnoudset worden’. Vader Rene en zoon Rick… wat een combo. Rene gaat diep op snelheid (wat dat ook moge betekenen) en geeft vanaf de cornervlag een prachtige voorzet bij de 2e paal. Met extreme inzet werd deze gehaald door zoon Rick die hem door de benen van hun verbouwereerde keeper schiet! Wat een goal. Jammer dat de supporterende mamma Arnoudse net op dat moment een Zalando bestelling plaatste op haar mobieltje.

Inmiddels was het oudste trio op de bank beland en viel op dat Damir, met minder kilo’s weer fit aan het worden gaat, en dat Jos meer graspollen omploegde dan een leger mollen in de tuinen van de koningin. De 150 jaar ervaring op t bankie concludeerde dat, als we voetballen, we t leuk doen. Ballen veroveren en rondtikken dus.

De 3e helft met bier en friet was feest, zeker toen de naar Belgie afgereisde Pier voor Nop op de F1 tribune bleek te zitten.

Daan, Rene en Rick mogen vannacht groots dromen! Xander heeft beloofd weer te trainen.

Mannen, we hebben genoten!Voc 7 wint de beker 19-8-2019 13:32:08
Verzamelen Neptunus-Schiebroek 11:15
Kleedkamer 11:30
Start wedstrijd 12:00

Mannen 1 september gaat de beker van start voor seizoen 2019 - 2020. Verder staan ook de competitie wedstrijden vast in het schema. Mocht je nu al weten welke wedstrijden je moet missen vul dan snel de website bij op de bekende manier.

Tot donderdag

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13 


61 Entries found. Page 2 of 13, entries 56 to 52.