vorige |volgende pagina 2

01-01-20 Kleine Ogen wedstrijd 9-12-2019 16:00:03
Locatie: Vocanello
Tijd:

Nachtje doorhalen en daarna lekker voetballen en dan weer door aan de zuip.


Zo 8-12 CVV Zwervers 5 - VOC 7 1-3 9-12-2019 15:58:24
Ernesto was er niet bij dus weer drie punten

Op een regenachtige morgen waar het zonnetje langzaam doorkwam, koos de coach voor de ervaring en de enige geslaagde transfer Ewoud en de doorgeselecteerde jeugdspeler Rick en moesten plaatsnemen op de bank.

Jos won de tos, en we hadden wint tegen. Eerste helft kort samengevat; zij speelde de lange bal. Wij hadden Kees en Damir, ons rotsvaste blok in het centrum die de bal weg kopte. Daan tikte een makkelijke vangbal tegen de paal voor het vertrouwen van de tegenstander een bloedeloze 0-0 was de ruststand.

In de rust gaf bas allemaal adviezen en eindigde deze bespreking met maar nu is alles anders want we hebben wind mee en ik heb in mijn hele leven nog nooit 0-0 gespeeld. Wijze woorden waardoor de tweede helft kon beginnen.

De tweede helft begon en terwijl Kees met Damir een weddenschap afsloot wie de bal zou verliezen en Jos zichzelf er weer inzette voor Rally zat de wind mee. Na ongeveer 10 minuten speelde Daan de bal naar Ewoud, die gaf een assist aan Pier, en Pier gaf weer een assist aan Robbie L, die de bal achter zijn standbeen voorgaf op Jos en die tikte binnen 1-0, letterlijk geen vuiltje aan de lucht. En voor de statistieken (volgens Ernesto), drie mensen met een assist achter hun naam. Maar zoals VOC betaamt, gunnen wij de underdog altijd ook een juichmomentje dus 2 minuten later maakte te tegenstander met een schitterende volley 1-1. Daan die een uitstekende wedstrijd keepte was kansloos, maar dook wel voor de statistieken.

Wij konden weer van voor af aan beginnen, maar we kregen de smaak te pakken en hadden de wind onder controle. De aanval werd opgebouwd over rechts, eerst René, toen Jan en Rinus speelde Rick aan. Rick speelde naar Jos, Jos weer naar Rick, Rick weer naar Jos en Jos weer naar Rick. De Zwervers waren helemaal tureluurs en toen kon Jos schieten. Hij schoot op de keeper en Rebound Rick, stond daar om binnen te tikken 1-2

En het slotstuk van de dag was een zoals Lex Immers zou zeggen ‘FIFA Goal’. Jos kreeg de bal in de voeten en draaide weg bij zijn tegenstander, tikte de bal nog even naar rechts om hem daarna heerlijk in de rechterkruising te schieten. Wel een kleine kanttekening de keeper van de Zwervers had last van dwerggroei (een ziekte dat je niet langer wordt dan 1,54). 1-3

Halverwege de competitie staan we nu mooi in de middenmoot, de platte kar kan nog even in het vet blijven staan maar je weet het nooit. Zo kunnen de pijntjes en de langdurige geblesseerde terug komen. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor onze eigen Ngolo Kanté, Jesse die met zijn neus een knieblessure kan veroorzaken en He is here, he is there it’s Botergeile Bas Gerretsen wiens positie voor mij na een half seizoen nog steeds niet duidelijk is.

Wat huishoudelijke mededelingen de Trainingen gaan tijdens de winterstop gewoon door behalve met Kerst en O&N.


V.O.C. vs Ommoord sv 1 1-12-2019 18:22:51
Zonder de neus was het weer een gezellige wedstrijd helaas met 4-8 verloren maar ja met 2 vrouwen op de bank waren wij met andere zaken bezig bleek..


Voc 7 tegen Ommoord sv 1, 12 uur thuis 28-11-2019 17:45:59
Verzamelen Vocanello 11:15
Kleedkamer 11:25
Start 12:00

Ernesto thuis, dus minimaal een punt mee naar huis!

Maar het begint al vrijdag…

Jetzt geht loos. Leuk begin, maar niet echt knallen. Dus al snel weer, de ballen!

Kerstballen vooral. Maar uiteindelijk toch sappig vlees bovenal. Schuddend met de billen. De Sirtaki is wat we willen!

Voor sommigen genoeg, voor anderen de volgende kroeg. De oudste van de stad. Eindelijk zat.

Toen naar de Aap. Geen actieve herinneringen aan, buiten met een pretsigaret van Rick te hebben gestaan.

Voor de diehards meer pils bij Piels thuis. Daarna voor sommigen een zwart gat van uren tot hun eigen huis.

Oftwel: een goede warming-up voor de strijd met de Nieuwerkerkse club.

Zondag druppelen sommigen binnen, net als bij Loos. Maar nu is Bas boos. Het is een 6 puntenwedstrijd, dus iedereen op tijd.

Wij heersten mede door invaller Michael in ons midden. De tegenstander kon alleen maar bidden.

Dat hielp niet. Bas met een vlijmscherpe pass. Jos werkte de bal beheerst tegen het gaas. 0-1.

Alles leek goed, totdat E. iets raars doet. De man het dichts bij bleek van de andere partij. De bal vloog in de hoek. Daan duikt alleen in zijn eigen jongensboek. 1-1.

Niets aan de hand, want nog altijd beter dan de boeren. Maar ineens hun zwarte parel op volle toeren. Onhoudbaar dit keer. Veel kansen, maar het zat niet mee. Dus met 2-1 naar de thee.

Vol vertrouwen naar het tweede deel. Voetballend beter dan de eerste helft, maar in de afronding scheelde het steeds net te veel.

De balvaste Jos kreeg in de 16 een veeg en dat bracht de 2-2 teweeg. De penalty zelf genomen en dus op gelijke hoogte gekomen.

Een overwinning was wel verdiend, alhoewel (de verder foutloos spelende) Xander na een tackel in de eigen 16 er nog bijna voor zorgde dat er collectief werd gegriend.

Daarna in de gezellige kantine met zowaar wat vrouwelijk schoon. De Sirtaki werd nog bijna gestart, maar dit keer bleven we gewoon.


Blijdorp 4 vs VOC 7 3-6 18-11-2019 8:03:48
Het wedstrijdverslag van Blijdorp 4 vs VOC 7:
Ernesto was er niet bij, dus weer gewonnen.

Onder een strak blauwe hemel en een heerlijk herfstzonnetje, stond er vandaag opnieuw een 6 punten wedstrijd op het programma tegen Blijdorp 4. Onze tegenstander had evenveel punten als wij en om aansluiting te vinden richting de subtop moest er vandaag gewonnen worden. De voorbereiding was niet optimaal: daar waar het gehele team van Blijdorp 4 de Lamborghini van een teamgenoot aan het adoreren was, dacht Gerse Bas zich weer te moeten melden bij het CBR voor een verkeersdelict en zocht Rene een wc om te kunnen schijten. Deze was erg lastig te vinden, omdat het nieuwe terrein van Blijdorp (buiten de kunstgrasvelden om) een veredelde bouwplaats was met barakken. Na een goede warming-up van onze Bas, een scheidsrechter die een kwartier te laat kwam en Rally als onze aanvoerder, was VOC 7 klaar voor een lekker potje voetbal op de zondagmorgen.

Hier was na de aftrap echter niks van te merken. De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren niet om aan te gluren. Passes kwamen niet aan, wij waren niet scherp in de duels en normaal voetballen was er niet bij. Dit veranderde toen Pier en Jan het middenveld overnamen en het balletje steeds beter ging rollen. Na 10 minuten spelen kreeg Xander (die na 6 weken afwezigheid uit het niets opdook om weer eens te voetballen) de bal aan de linkerkant van het veld. Hij gaf een schitterende dieptepass als Pirlo in zijn beste jaren, Rick nam de bal feilloos aan, hield drie verdedigers van zich af en wist vanuit een lastige hoek de bal zeer behendig binnen te schieten: 0-1! VOC 7 was los en na een uittrap van Rally met uiterste precisie op Rick, was hij wederom de verdedigers te slim af en rondde koelbloedig af: 0-2. Overigens mochten wij van geluk spreken dat wij nog met 11 man op het veld stonden, want na een mislukte inworp van Rene, een daaropvolgende beschimping van scheidsrechter met de uitspraak ‘idioot’ en een forse overtreding, was een gele kaart misschien wel op zijn plaats geweest. Na een klein half uur spelen werd een goed lopende aanval over links, waarbij Jan de bal laag en strak voor gaf, vakkundig afgerond door Jos als een echte spits: 0-3. Na een aantal wedstrijden droog gestaan te hebben is de ban weer gebroken! Door toedoen van de ruime voorsprong zakte onze concentratie weg. Na een diepe bal van onze tegenstander, liepen zowel Cees als Frank naar de bal om deze weg te schieten. Frank trapte de bal echter met macht 10 tegen het brakke hoofd van Cees waarna Rally schaterend begon te lachten. Tot overmaat van ramp viel de bal voor de voeten van de aanvoerder van onze tegenstander, die de 1-3 scoorde. Na ruim 30 minuten spelen vond de scheidsrechter dat de 1e helft lang genoeg had geduurd en vloot hij af.

Ondanks dat Bas in de rust had aangegeven geconsenteerd te blijven, waren de eerste 10 minuten in de tweede helft niet goed. De druk vanuit de tegenstander nam toe en er volgende een aantal schoten op ons goal. Gelukkig viel na 10 minuten in de tweede helft echter de 1-4. Een vrije trap van Rick werd gestopt door de keeper, maar de rebound kwam voor de voeten van Jan. Die faalde niet en bracht het verschil weer op drie doelpunten in ons voordeel. Daarna ging het echter mis. Cees en Rally waren nog bezig met het verwerken van hun kater en schatte beiden een lange bal totaal verkeerd in. Hierdoor ontstond een niet te missen kans voor Blijdorp 4 en werd het 2-4. Onze tegenstander kreeg weer hoop (dat doe je inderdaad in de kerk Jan) en binnen vijf minuten werd het zelfs 3-4, toen hun nummer 7 met speels gemak door onze verdediging heen liep en scoorde. Blijdorp 4 werd zo fanatiek dat zelfs hun keeper 10 minuten voor tijd mee naar voren kwam bij een corner. Gelukkig hadden Rick en Jos het scoren weer onder de knie en in de laatste tien minuten volgden twee doelpunten waarmee de overwinning werd veiliggesteld. Einduitslag: 3-6.

Twee competitiewedstrijden op rij gewonnen, een unicum. Wij staan hierdoor inmiddels op 7e plek en volgende week staat de wedstrijd tegen Nieuwekerk 9 op het programma. Aankomende donderdag weer lekker trainen en laten wij deze winning streak volgende week zondag in stand houden!

Page 1  Page 2  Page 3  Page 4  Page 5  Page 6  Page 7  Page 8  Page 9  Page 10  Page 11  Page 12  Page 13  Page 14  Page 15  Page 16  Page 17 


79 Entries found. Page 2 of 17, entries 74 to 70.