volgende pagina 1

VOC - IJsselmonde 9 10/11/2020 9:25:37 PM
Volgende wedstrijd
25 oktober 2020:
VOC 7 – LMO 2 om 12:00
Verzamelen om 11:25


Onder toeziend oog van de geblesseerde sterspeler Del Pierro – die een vermakelijke pot mocht gadeslaan – legde VOC 7 deze qua weer wisselvallige wedstrijd een puike pot op de mat. Uitslag: 1-1. Gelet op het wedstrijdbeeld een terechte uitslag, maar een overwinning behoorde ook tot de mogelijkheden tegen IJsselmonde 9.

Het begon veelbelovend toen Robbie al op VOC bleek te zijn voor coach Bas, maar helaas maakte Robbie deze goede start niet af door de warming-up aan zich voorbij te laten gaan, hetgeen hem op nog voor de wedstrijd begon op een uitbrander van de coach kwam te staan. Rally was ook weer eens van de partij, hetgeen vanzelfsprekend een opsteker was voor de moraal (vrij in te vullen of dit al dan niet sarcastisch is bedoeld). Ondanks een ingetapete middelvinger stond Daan vandaag vol goede moed onder de lat en speelde desondanks een van zijn beste wedstrijden van het seizoen.

De eerste helft ving aan met een blauwe lucht en een stralend zonnetje. Ideaal voetbalweer zou Damir hebben gezegd (wellicht heeft hij het ook wel gezegd, maar heb ik het niet gehoord). Door een overschot aan verdedigers werd gestart met René op rechtshalf, die gedurende de wedstrijd bewees op deze positie behoorlijk goed uit de voeten te kunnen. Eventjes mocht hij zelfs dromen van een doelpunt, maar door een schot als een natte scheet blijft zijn eerste doelpunt in dienst van VOC 7 voorlopig nog steeds een droom.

Na de aftrap was het even aftasten voor beide ploegen. De eerst fase van de wedstrijd was echter voor IJsselmonde. Coach Bas, de hele wedstrijd langs de kant vanwege een liesblessure, moest gelijk even ingrijpen om Jos de vos en Rick de prik (‘m erin) de goeie kant op te sturen. Dit leverde snel resultaat op waardoor VOC 7 beter in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde in een paar goede kansen die echter vakkundig om zeep werden geholpen door de spitsen. Jos – kennelijk wel scherp in de slaapkamer maar nog niet zo op het veld – vergat een prachtaanval om te zetten in klinkende munt. De prachtige pass van Erneusto – ere wie ere toekomt – had een betere resultaat verdiend, maar VOC moest nog wat langer wachten op een doelpunt.

Toch kwam daar de 1-0 voor VOC, maar het enige wat de verslagever daarover kan vertellen dat Rik het doelpunt maakte, omdat hij tijdens de beslissende actie ‘Dennissiaans’ met iemand op de bank aan het praten was. De overlevering was dat Jos de bal onderschepte en Rik in kansrijke positie bracht die vervolgens genadeloos toesloeg. Ondergetekende gelooft daar echter niks van, hij is wel goed maar niet gek. Jos die een bal onderschept, pfoe. Sinterklaas bestaat zeker ook echt.

Lang mocht en kon VOC echter niet genieten van de voorsprong. IJsselmonde begon weer wat meer druk te zetten en sloeg toe toen VOC er tot tweemaal toe niet in slaagde de bal goed weg te werken in de verdediging. Heineken kwam niet helemaal goed weg, maar de verdediger die de bal halfslachtig voor de goal langs wegwerkte om hem op de punt van zestien in de voeten van de tegenstander te spelen mag zichzelf vanavond ook nog even in de spiegel aankijken. Man, man, man… Enfin, de bal kwam uiteindelijk voor en werd door een speler van IJsselmonde in het net gewerkt. 1-1. Op de bank werd geroezemoesd dat het weer een typische VOC 7 tegengoal was. De bal mag in het vervolg simpelweg wel wat vaker worden weggerost over de zijlijn. VOC werd daarna nog in de wedstrijd gehouden door Daan die een bal uit de kruising tikte.

1-1 was ook de ruststand. Tijdens de pauze regende het en Bas sprak de meute weer goede moed in. Toen iedereen weer in het veld stond om de tweede helft te spelen begon het harder te regenen. Gelukkig voor de bankzitters kwam Robi op dat moment juist met de thee aanwandelen, waardoor de bankzitters zich konden warmen aan een lekker bakje thee, daarna nog een tweede en voor de liefhebbers zelfs nog een derde.

In een verregende tweede helft waren beide ploegen in balans. Tot echt grote kansen kwam het niet meer aan beide zijden. IJsselmonde zette een kwartier voor tijd nog even aan en VOC kwam onder druk te staan rondom de eigen 16. Coach Bas liet zich kennen en mompelde op dat moment bij elke bal die maar in de buurt van de 16 meter van VOC kwam, zie je, hij gaat er zo in hoor. Gelukkig was dat niet het geval. Door het harde werken van Jesse en Robi nam VOC het heft de laatste 10 minuten in handen, maar tot een goal leidde dit ook niet. Het bleef 1-1.

Met de wetenschap dat IJsselmonde vorige week met 8-1 heeft gewonnen van Feyenoord SV 2, betekent deze uitslag dat er nog leuke potten voor VOC in het verschiet liggen.

Volgende week een weekje vrij, de week erop weer een leuke wedstrijd tegen LMO 2 met potentie. Dat is natuurlijk wel alleen als Mark de shark en Hugo de (tsja wat rijmt daar nou op) geen roet in het eten gooien door al het amateurvoetbal te verbieden aanstaande dinsdag. Fingers crossed.


Overmaas 5 versus VOC 7 10/4/2020 4:40:10 PM
Volgende week:
VOC 7 - FC IJsselmonde 9 om 12:00
Verzamelen om 11:15

Dit was een wedstrijd met 2 verschillende gezichten waarin de eerste helft ons team zeer goed speelde en de 2de helft de tegenstander meer de overhand kreeg (met hulp van de wind).

Het begon eigenlijk al bij de opkomst voor de wedstrijd. Elf gretige spelers verzamelden om te gaan vlammen en helaas kwamen 2 spelers te laat. Ik wil geen namen noemen natuurlijk, maar het waren Jesse en Robiel. Waarbij ik Robiel het voordeel van de twijfel geef want die kon aangehouden zijn door de politie onderweg, het blijft zuid he. Eric was al een boek over fysiotherapie aan het doornemen, dus we wisten dat ie alweer een nieuwe blessure zat te bedenken.

De eerste helft domineerden we simpelweg. Goeie combinaties, goeie loopacties en 2 zeer fraaie goals. Verdedigend werd er weinig weggegeven en onze keeper deed het foutloos. Heerlijk was nog de 0-2 die gemaakt werd net voor aanvang van de rust. Bas kreeg helaas ook veel last van zand in zijn vagina dus moest zichzelf wisselen. Het team keek gelijk bezorgd rond, want we waren allemaal vergeten dat ie meedeed...

Een ding werd ook duidelijk, onze tegenstander was niet vies van een overtreding, zeker op de momenten dat de cipiers en TBS verzorgers even naar binnen gingen voor een koffie. De scheidsrechter hield het aardig onder controle, maar aan zijn kekke tattoos en magere junkie look te zien was ie of zelf ook op borgtocht vrij of een die hard aanhanger van Sonja Bakker.

De tweede helft kantelde de wedstrijd volledig omdat ons team door de tegenwind met zijn zwakte werd geconfronteerd. Namelijk combineren via de linkerkant, en rechterkant.... en ook door het midden. Eigenlijk elkaar aanspelen over de grond in het algemeen. De tegenstander had Tom Beugelsdijk achterin gewisseld want die moest aansluiten bij Sparta en hun invaller kon behoorlijk voetballen.

Ze dwongen de 2de helft daarom ook snel de aansluitingstreffer af. Een corner werd genomen, de bal draaide richting doel, Daan sprong gracieus en de grasmat verschoof gelijk 10 centimeter. Helaas kon Daan de bal niet met zijn 020 neus het doel uitwerken en zo werd het 1-2.

De tegenstander rook bloed, duels werden verloren en de scheids zat zijn halflege ponypackies steeds toevallig te zoeken terwijl er een overtreding werd gemaakt. VOC hield moedig stand maar 5 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Na slordig balverlies van yours truly op het middenveld werd de bal niet zo onberispelijk ingeschoten. De laatste minuut werd de malaise nog erger na een ongelukkige corner waar de tegenstander met het mes tussen de tanden de bal binnen ramt.

Eindstand 3-2 en dan nu de cijfers:

Bas die er even maar was - Deed geloof ik mee, zag hoe zijn medespelers sneuvelden in de duels en deed wat iedere inspirerende aanvoerder gelijk zou doen. De grensvlag snel uit de handen rukken van zijn medespeler en zichzelf wisselen. Een 7!

Daan Crandell - Heeft maar 2 crandelletjes uitgevoerd deze wedstrijd, maar eerlijk gezegd snap ik dat volledig met deze wind. Verder regelmatig prima uitgekomen en nog een goeie redding. Een 7!

Kees vergeet steeds Corvee - Onze geliefde slager van 9 tot 5. Verdedigde zeer sterk en was aan de bal ook betrouwbaar zoals gebruikelijk. Kreeg bij de 3-2 nog een mooie schop in zijn noten, maar gelukkig is ie na jaren getrouwd te zijn wel blauwe ballen gewend. Een 8!

Frank - Verdedigde wederom een prima wedstrijd op 1 ongelukkige fout na, het centrum stond gewoon solide. Als teamleden minder de bal voor mijn voeten weg de tribune in rammen zou ook schelen. Een 8!

Damir - Een uitstekende spelverdeler op het middenveld, slimme loopacties en stond verdedigend ook zijn mannetje. Tweede helft werden de meters wel iets minder helaas maar al met al een prima wedstrijd. Een 8!

Rene Froger - Een man van tegenstrijdigheden. Verdedigend gewoon sterk waarbij ik 1 van de beste terugspeel kopballen heb gezien in mijn niet zo indrukwekkende voetbalcarrière. Tussen 2 man in een kopduel perfect winnen is zeer mooi te zien en de eerste helft schoot ie ook niet alle ballen naar de parkeerplaats. De tweede helft echter heeft ie minstens 5 pupillen op varkenoord knockout geschoten die 2 velden verder speelden bij een voorzet op .......uhm.....Rick? Een 8 puur alleen al voor die kopbal!

Xander Smeerpijp - Onze jonger vlees bewonderende linksback blijft complimenten verdienen van me. verdedigend gewoon prima en voetballend maakt ie zichtbaar stappen. je ziet het nauwelijks terug dat deze man vroeger O-benen had. Een 8!

Eric 'wederom ernaast' Warmenhoven - Was even vergeten welke blessure hij had bedacht, deed toch even mee en speelde wederom prima. Een 8!

Jesse 'pikante dokter' Peterson - Twee dingen weet je altijd zeker van Jesse; Dat zijn dokterslicentie vol spelfouten verdacht is en dat ie keihard zal werken voor het team. Maakte veel vuile meters, mooie cross paasjes hier en daar en ging voor de harde duels. Een 8!

Robi 'waar is de club' Bordeux - Werkte hard, was niet al te vaak verdwaald op het veld en leert steeds beter hoe zijn motoriek werkt. Zat wel bloemetjes te plukken achter het doel bij de 2-2 geloof ik. Toch gewoon prima gewerkt. Een 7!

Hockey Stick Thijs - Met de drive om altijd naar voren te gaan en gevaar te creëren is deze man gewoon een plaag voor iedere tegenstander. Komt af en toe wel als een slappe puber meid op haar eerste kerstgala in de verdedigende duels. Een 8!

Jos & Rick - Deze twee ga ik combineren want over een plaag voor de tegenstander gesproken zeg. Twee sterke aanvallers die continu de ruimte ingaan, diepte creëren en mooie goals maken. Jullie mogen elkaar echter wel de bal gunnen voor het doel jongens gedurende een aanval. We laten de topscoorder waarschijnlijk toch bepaald worden door een alcoholist met dyscalculie. Allebei een 8!

Waarom toch deze hoge cijfers na mijn boze gezeik op het veld en deze eindstand vragen jullie je af? Deze wedstrijd had je met wat meer geluk, beter weer en een scherpere arbitrage gewoon gewonnen namelijk. Ik zag een team dat ondanks zijn volkomen gebrek aan motoriek en basis technieken toch heerlijk kon voetballen de eerste helft en hard kon strijden in de tweede helft.

Verder kwam Jos vandaag nog met heel mooi nieuws voor het team. Ze gaan gezegend worden met een schitterend kind (hopelijk wel zonder mega neus). Jos nogmaals gefeliciteerd, ik weet zeker dat jullie uitstekende ouders zullen zijn. Zou de kleine echter nooit bij Bas op schoot zetten.....


Wedstrijdverlag VOC - ZBC97 3-1 9/30/2020 4:56:08 PM
Volgende week:
Overmaas 5 - VOC 7
Aftrap: 11:00 uur
Verzamelen: 10:25 uur

Op een druilerige zondag middag was VOC7 op volle oorlogssterkte komen opdagen, dacht de coach, maar toen kwamen de afmeldingen Erneusto had last van een loopneus, Rally is als enige in Nederland nog bang voor corona, W dacht dat we weer tegen turken zouden spelen en Jesse lag nog een nader bepalende zuster op de verpleegafdeling vol te yoghurren. Waarom nader te bepalen omdat ze het wel corona proof deden. Eindresultaat we stonden met elf. Bijkomend voordeel, de Arnoudse tandem werd wel weer in ere hersteld. Bas coachte nog niet instappen de speler gewoon voor je houden

Na een lekkere warming up begonnen we uitermate slecht aan de wedstrijd. We werden aan alle kanten voorbijgelopen en de spitsen stonden op een eiland. Gelukkig kreeg Rick zijn eerste doodschop van de wedstrijd op randje 16. Ondanks dat Daan schreeuwde Rechtspoot! Rechtspoot!, Rechtspoot!, nam Rick de vrijetrap, rechterhoek, keeper kansloos 1-0.

Na de 1-0 waren we nog steeds belabberd aan het spelen al had de verdediging het steeds beter onder controle. De gedroomde flankspelers Xander en Heineken liepen de longen uit hun lijf en frank en kees hielden de ballen tegen. Toch konden zij ook niet voorkomen dat de eerste bal op doel nog werd tegen gehouden door Daan, al leek het meer op een assist en werd de 1-1 binnen getikt. Gelukkig vlagde dubbel D op dubieuze wijze voor buitenspel, en floot de scheids die bij de andere 16 stond. Gelukkig nog steeds 1-0 Rust. Bas en Damir coachte de verdediging weer niet instappen gewoon voor je houden die spits.

Na rust was Rick een beetje van slag. Hij had toch al meer dan negentig minuten niet meer uit een veld goal gescoord. Zijn linkerbeen stond niet op scherp en intussen had de tegenstander ook al door dat Rick Stijf Links is. Dus wat er gebeurt verbaasde iedereen. Kees schiet de bal op Bas. Die legt de bal panklaar voor Rick zijn rechter en hij schiet hem met rechts Snoeihard in de Kruising 2-0.

Omdat wij dat niet eerlijk vonden, want als je stijf links ben mag je niet met rechts scoren. Ging Frank als een fotomodel in zijn eigen strafschopgebied liggen net zolang totdat er een bal tegen zijn arm aan kwam. Pingel 2-1.

VOC7 had de wedstrijd onder controle en tikte lekker de bal rond. Toen was het tijd voor de tweede doodschop van de wedstrijd voor Rick in de 16. De scheids die nog even stond te praten met Daan, floot. Iedereen wist pingel, maar Rick vond een pingel niet eerlijk dus legt zelf de bal buiten de 16. Een letterlijke kopie van de 1-0 werd de 3-1. Vrijetrap, rechterhoek, keeper ging niet geheel vrijuit. Je zou denken wedstrijd binnen. Dus Bas, Damir en Kees coachte nogmaals niet instappen gewoon die speler voor je houden.

Toen werd er een mooie aanval opgezet door ZBC’97, van links naar rechts, toen rechtsvoor Heineken voorbij liep dacht hij, weet je wat ik stap en lekker in. Dit resulteerde in een doodschop, overduidelijke pingel, voor iedereen behalve René. Dus terwijl René de scheids nog verrot stond te schelden gebeurde het tweede wonder van de zondag 27/09. Daan gaf een Deathstare aan de spit van ZBC. Die neemt met knikkende knieën een aanloop. Daan staat op zijn doellijn en wijst naar de rechterbovenhoek. De spits van ZBC weet het niet meer en schiet hem rechts van Daan, die met een wereld redding (Krul op het WK in Brazilië was er niks bij) de bal stopt. Toen was het verzet gebroken en VOC speelde de wedstrijd probleemloos uit.

Lekker gevoetbald mannen! Volgende week weer aan de andere kant van de Maas.


Wedstrijdverslag Besiktas - VOC 9/20/2020 2:00:09 PM
Volgende week:
VOC - ZBC'97
Aftrap 12.00 uur
Verzamelen 11.25 uur.

Na een heerlijke training op donderdag waar een aantal teamgenoten Pier op voltreffende wijze gewaarschuwd hadden hoe het er op zondag aan toe zou gaan, bleek daar niets van waar.
De zon scheen, de vogeltjes fluiten en het veld zag er onberispelijk uit onder de zo Hollandse molen. De wedstrijd verliep vlekkeloos. De meest ideale om gespeeld te hebben waarna we genoten van een heerlijk biertje met patat ......

Biep biep biep biep ...........

Helaas het bleek een droom. Die kutwekker gaat veel te vroeg en shagerijnig staat E op om zeer gemotiveerd, net als zijn 12 andere wel opgedraven teamgenoten, deze echte ouverture van het seizoen te beleven. Wel om 10 uur in de ochtend. Onchristelijk.
Na een heerlijke laatste wedstrijd voor de beker, wat er 1 om des keizers baard bleek te zijn, gingen we vandaag aan het echte werk beginnen.
De coach had zich weer tactisch laten lijden door zijn vrouw want hij passeerde de wel getraind hebbende Damir voor de niet getraind hebbende Xander om de opengevallen plaats in het centrum van de laffe Frank over te nemen. een plaats waar Xander nog nooit (voetballend) gespeeld had in zijn leven. Maar eerlijk is eerlijk. Het pakte geweldig uit. Bravo Xander.
Als eerste liet Erneusto na 2 minute spelen al van zich spreken. Hij zat in de modus om een turkje te schoppen maar blesseerde enkelt zichzelf. Dit leidde tot een vlagbeurt van 78 minuten, waarbij hij het team een enorme dienst bewees. Voor zo'n actie verdien je een 10.
De wedstrijd krabbelt wat voort en bij de eerste keer dat wij besloten druk te zetten op de toch wat mindere verdedigers van hun was het meteen raak. 0-1 voor VOC. Maar wij hebben Daan. En Daan doet elke wedstrijd van zich spreken. Want ongeveer 5 minuten na de openingstreffer dook hij obver een schotje van zo'n 30 meter (of was het 50 meter ?) heen. Zo'n stuit is best lastig op kunstgras hebben al menig keeper in de eredivisie ervaren, dus het zij Daan vergeven. VOC, inmiddels wel gewend aan deze omstandigheden, voetbalde lekker. Het balletje ging rond. Duels werden gewonnen en de spitsen heerlijk gevaarlijk. VOC kwam dan ook terecht op 1-2. Besiktas (de scheids inkluis) waren vervolgens wat gefrustreerd, met hier en daar wat gestrekte benen, een karatetrap op onze coach, maar bovenal de meer dan terecht niet gegeven pingel voor Thijs, omdat ie zo hard in de 16-meter gebied van achter geschopt werd en daarbij viel, dat de scheids besloot dat dat geen strafschop of zelfs gele kaart verdiende, omdat we immers van te voren al wisten dat dit ging gebeuren en Thijs het had moeten weten. Ondanks dat wij op vriendelijke wijze aan de goede man hadden aangegeven dat hij teveel acties onbestraft liet hij Besiktas gewoon hun gang gaan. De turkjes bleven gefrustreerd en Pier heerste het middenveld. Na een prachtige sliding, in ongeveer de 35e minuut, waarbij hij de bal ontfutselde van de tegenstander en aanzette om er met de bal vandoor wilde gaan, had ook hij moeten weten dat ie van achter neergeschopt zou worden. Daar hadden we immers op de training donderdag op geoefend.
De scheids wilde eerst niet fluiten (terecht dus), deed dat vervolgens wel en gaf aan dat er eigenlijk niets aan de hand was. Terwijl Pier gillend van de pijn op de grond lag, want zijn knieschijf was "uit de kom" geschoten, gaf deze goede man aan dat hij eerst nog moest beoordelen of de actie wel een kaart waard was.
Pas nadat 1-1-2 gebeld was, een ambulance onderweg en VOC van het veld stapte om niet meer verder te spelen, besloot hij rood te geven aan de speler van Besiktas (die overigens gewoon speelt de komende weken).
VOC wilde niet verder. Besiktas had de overtuiging om ons toch weer op het veld te krijgen. Zij werken nl allemaal 7 dagen per week, geen enkele uitgezonderd, en hadden speciaal voor deze training vrij gevraagd. En dit soort "ongelukken" gebeuren toch regelmatig in het voetbal ! Ja, wellicht bij hun, stelletje gekken.
In ieder geval werd besloten om alleen de 2e helft nog te spelen. Vandaar de iets te korte vlagbeurt van Erneusto die niet eens echt geblesseerde, met het hart voor het team spelende teamgenoten wilde vervangen. Het viel daarbij wel op dat Besiktas toch hun team op ca 6 plaatsen had gewijzigd waarbij vooral we de falende verdedigersniet meer terug zagen en een hele rappe en handige spits ingebracht hadden. Arme Xander. Bijna alles goed gedaan op deze man.
De 2e helft verliep bijna zonder problemen en VOC verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien door niet een van de vele opgelegde kansen te scoren. En zoals het bij de voetbalwet altijd gaat, dan valt ie toch aan de andere kant toen de spits even aan Xander ontsnapt was en de rest van de verdediging zn hielen liet zien.
Helaas 2-2.
VOC bleef gezapig voetballen en de wedstrijd sukkelde naar zijn eind. E besloot daar verandering in te brengen door een aantal gasten van Besiktas "het spelen onmogelijk te maken" die de acties van opa niet konden waarderen en liepen te janken. Nog harder dan Pier. Toen besloot de scheids dat ie toch de aandacht op zich wilde hebben. Door eerst bij een ongelukkige handshab de bal te dicht bij de 16-meter te leggen en vervolgens de muur op 11 meter. De man bleek compleet in de war, want de uitgemeten 11 meter was volgens hem ineens toch 9 meter. Gelukkig leverde de vrije trap niets op. Bij een laatste pass in de diepte omdat bij Besiktas iedereen te hoog stond kon Rickie vrij doorlopen op de keeper maar de scheids hanteerde nog hun laatste redmiddel en floot af en accepteerde dat zijn team dan maar gelijk moest spelen. Iets dat niet veel teams zullen doen daar.

Daarom: Hulde voor VOC7 na zo'n naaipartij.

Hopende hier nooit meer te hoeven spelen, alleen nog het volgende:

MOTM: Rickie. Tering wat ga jij als een raket (dus een 10 voor jou).
Verder verdiend iedereen (bahalve Erneusto die al een 10 gekregen had) een dikke 9.

En voor onze Pier: Beterschap en we hopen echt dat je er weer heel snel bij kunt zijn. En in het vervolg onze waarschuwingen op donderdag ter harte nemen.

Proost !!!!!!!!


Wedstrijdverslag Swift Boys - VOC 9/14/2020 4:12:33 PM
Volgende week: Besiktas – VOC
Aanvang wedstrijd - 10:00
Verzamelen:
VOC – 08:45
Besiktas – 09:25

Wedstrijdverslag Swift Boys – VOC:

Op een prachtige nazomerse zondag in september, werd er binnen de septische tank (nog lager dan de kelderklasse) van het amateurvoetbal een bekerpotje afgewerkt tussen Swift Boys en VOC. De grasmat op sportpark Boszoom-Zuid lag er perfect bij en de boys van beide teams leken er veel zin in te hebben gezien de hoge opkomst en het gebrek aan laatkomers. Aan VOC zijde kwam dit ook omdat Robi-L zich had afgemeld, die traditiegetrouw nooit op tijd weet te komen.

Dankzij een chargerend monoloog van de Jiddische vedette, die na 2 maanden weer van zich liet horen en gelijk een basisplaats en een vinger in de pap bij het wisselbeleid opeiste, werd er donderdag lekker scherp getraind. Coach Bas, inmiddels 5 jaar nuchter maar niet altijd even helder in zijn keuzes, kon deze brutale assertiviteit toch wel waarderen en gunde “De Neus” een basisplaats. Kortom, alles wees er op dat dit weleens eens een heerlijke pot zou kunnen gaan worden.

Omkleden was niet nodig, aangezien zowat het hele team op Xanderiaanse wijze het sportpark opkwam en gelijk aan de warming up kon beginnen. Deze verliep dan ook zonder veel bijzonderheden, behalve dat Rene even nerveus werd van het grote aantal “te strakke broekjes” binnen het team. Zo zie je maar weer dat een aantal weken op zee toch impact kan hebben op iemand. Behalve dan bij onze oppermatroos Frenkie, voor wie juist een langere periode aan wal voor rare trekjes kan zorgen. Maar goed, de wedstrijd kon beginnen en het viel al snel op wat de intenties waren van VOC; er werd zowaar georganiseerd gevoetbald en aardig gecombineerd. Het balbezit van VOC werd maar op twee manieren weggegeven; door een pass van Rene of doordat Swift Boys mocht aftrappen omdat Jos en Rick een vloeiende aanval tot goal wist om te zetten. De ruststand was dan ook volledig terecht 1-4 in het voordeel van VOC. Na rust kwam VOC ondanks omzettingen bij de tegenstander niet in de problemen. De stand werd via 2x Rick uitgebreid naar 1-6 waar er kansen genoeg waren om dubbele cijfers op het scorebord te zetten. Een hele mooie team prestatie, waaraan iedereen een steentje heeft bij gedragen, zie hier dan ook de cijfers;

Daan (DM): de nul houden mag je niet van Daan verwachten, ook niet in dit soort wedstrijden waar het spel zich voornamelijk voor het doel van de tegenstander af speelt. Toch verrichtte hij een aantal spectaculaire reddingen. Het meest merkwaardige moment kwam echter in de 90ste minuut toen hij dacht een bal langs te kijken die vervolgens tegen de paal kwam en via hem alsnog bijna in het goal terecht kwam. Cijfer: 7

Rene (RB): over zijn voetballende kwaliteiten zijn de meningen verdeeld, maar hij brengt wel altijd een aanstekelijke fanatisme met zich mee. Ging volop in de strijd tot bloedende knokkels aan toe. Toch blijft hij zich het meest onderscheiden in de derde helft, met goede loopacties richting de bar. Cijfer: 7

Xander (LB): heeft zich door de jaren heen toch sterk ontwikkeld en kan nu als een aardig irritante back worden beschouwd, die verdedigend zijn mannetje staat. Met bal is het minder, maar ook daar worden stappen gemaakt. Cijfer 7

Damir (TS): niet meer of minder dan degelijk. Sterk in de passing en positionering. Na bevallen te zijn van zijn suikerbaby lijkt hij voor het juiste pad te hebben gekozen en begint steeds fitter te worden. Dit zie je ook terug op de training waar hij wat vaker uit zijn kleine doeltje komt. Cijfer 8

Frenkie (CV): als je na maanden lang op zee te hebben doorgebracht en met een buikvetreddingsboei om zijn middel weer je rentree maakt, dan zijn de verwachtingen laag. Maar als je je dan week-in-week-uit zowel op de trainingen als op het veld je mannetje staat, dan kan daar alleen maar respect voor worden getoond. Cijfer 9

Kees (CV): de luftwaffe van VOC 7. Spijkerhard verdedigend, gevaarlijk in de lucht bij aanvallende spelhervattingen en een goede lange bal. De volgende die een verslag gaat schrijven kan waarschijnlijk dit stukje gewoon kopie-pasten. Cijfer 9

Thijs (LM): zeer degelijke pot. Sterk aan de bal, goede passing en ook verdedigend gedaan wat nodig was. Cijfer 8

Jesse (RM): ondanks een nachtdienst toch een energieke bijdrage kunnen leveren. Uiteraard kan hij veel beter als hij top fit is. Cijfer 7

Bas (Coach/speler): als coach kon hij eens terugkijken op een geslaagde middag wat spelopvatting en tactiek betreft. In de derde helft werd er dan ook na 3 bier geroepen dat “de coach ons eindelijk beter heeft gemaakt” en “hij heeft toch gelijk”. Toch mooie complimenten. Zijn inbreng als speler gedurende deze wedstrijd zullen we dan maar over het hoofd zien bij het vaststellen van dit cijfer: 10

Erik W (CM): speelde een geroutineerde wedstrijd, positioneel sterk en ook medespelers op de goede plek zettend. Hele belangrijke schakel op het middenveld. Cijfer 9

Erneusto (CM): gaf eigenlijk al aan wat er van hem verwacht kon worden in wedstrijden op de app; assists en het spel bepalen. Deed dit naar verdiensten wat resulteerde in 3 assists en nog een hand vol opgelegde kansen die er net niet ingingen. Daarnaast verdedigde hij ook nog eens barmhartig mee, iets wat hij niet officieel tot zijn takenpakket vindt horen. Mooiste actie was toch zijn zelf geïnitieerde wissel. Cijfer 8

Rick (CA): drie goals, constant gevaarlijk en ook aan de bal een stuk minder egoïstisch dan vorig seizoen. Verdient dan ook geen ander cijfer dan een 10.

Jos (CA): 2 goals, altijd dreigend. Had eigenlijk er makkelijk 5 kunnen maken gezien de hoe vaak hij alleen voor de keeper in stelling werd gebracht. Cijfer 9

Rally (CA): stortte veel energie in de 15 minuten die hij mee deed en was meermaals gevaarlijk. Had waarschijnlijk gescoord als hij langer zou meedoen. Toch te kort gespeeld voor een cijfer als speler, maar als vlaggenist toch een dikke voldoende: Cijfer 7

Page 1  Page 2  Page 3 


10 Entries found. Page 1 of 3, entries 10 to 6.